搜索

[釣行] 大湖 之 人人有魚釣

naobao 發表於 5/1/2008 12:15:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
gilsonli 發表於 5/1/2008 13:02:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
影得好靚.... 條鱸又白又肥...^^
dacky 發表於 6/1/2008 02:42:17 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
原帖由 gilsonli 於 2008-1-5 13:02 發表
影得好靚.... 條鱸又白又肥...^^

無帶相機無辦法啦 , 咪用手提頂住先囉 , 無理由咁傻囉佢番屋企影傢.............

小小強 發表於 6/1/2008 11:53:33 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
咦~~肥仔你終於打到黎hk魚網喎~~仲帶咗兩條good size過黎添
Honfer 發表於 7/1/2008 12:24:31 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
他說因為第一下咁細力抽 , 因為他 feel 到條魚未咬實隻假餌 , 他細力一抽令到條魚覺得隻假餌想逃走而咬大口的咬 , 所以第二下抽竿才是真的
gilsonli 發表於 7/1/2008 12:27:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 dacky 於 2008-1-6 02:42 發表

無帶相機無辦法啦 , 咪用手提頂住先囉 , 無理由咁傻囉佢番屋企影傢.............

下................. 點解唔明你回什麼...
 樓主| 肥仔 發表於 7/1/2008 14:59:19 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
原帖由 小小強 於 2008-1-6 11:53 發表
咦~~肥仔你終於打到黎hk魚網喎~~仲帶咗兩條good size過黎添

其實來左好耐 ga la , 不過釣唔到魚冇得開 post 姐
dacky 發表於 8/1/2008 01:16:21 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
原帖由 gilsonli 於 2008-1-7 12:27 發表

下................. 點解唔明你回什麼...

唔好意思 , 其實我都唔係好明你講咩...  

可能頻道有別都未頂 ~
dacky 發表於 8/1/2008 01:17:12 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
原帖由 Honfer 於 2008-1-7 12:24 發表
他說因為第一下咁細力抽 , 因為他 feel 到條魚未咬實隻假餌 , 他細力一抽令到條魚覺得隻假餌想逃走而咬大口的咬 , 所以第二下抽竿才是真的

下 ~  我唔明白你回什麼 ...  
小小強 發表於 9/1/2008 12:46:54 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
原帖由 Honfer 於 2008-1-7 12:24 發表

咁西利??我見人地釣加洲鱸用過呢招,原來釣sea bass 都得架...強!!!