搜索

[釣具] 口太F 定千又master model

navyseal4021 發表於 9/1/2008 18:09:36 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- LAN
各位師兄,想問下口太F 5.0定千又master model 5.0,因為2支都差唔多價錢

飄飄然 發表於 9/1/2008 18:22:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
 樓主| navyseal4021 發表於 9/1/2008 18:54:07 | 顯示全部樓層 IP:- LAN
港水鱲,千又master 好似好D,但係ロ太屬新model又有新guide,無理由呢個時侯仲買支幾年前出嘅 model 架,都唔知點揀
jackie85718 發表於 9/1/2008 19:04:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
千又master is more suitable for fishing in Hong Kong areas... strong enough to catch big Bream~!
莫少豪 發表於 9/1/2008 20:10:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 3# 的帖子

師兄我都有同感!不過我會選530
小魚苗 發表於 10/1/2008 00:08:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 navyseal4021 於 2008-1-9 18:54 發表
港水鱲,千又master 好似好D,但係ロ太屬新model又有新guide,無理由呢個時侯仲買支幾年前出嘅 model 架,都唔知點揀

你這說話証明你已經決定買口太啦...........但係唔同竿有唔同特牲
睇多幾支先啦!唔好因為gama而買gama..........
李奧鍾 發表於 10/1/2008 12:32:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
買什麼竿都唔緊要,最好就買530,因為出外礁好多時釣斜排,頂魚你就知點解,一寸長一寸強呀師!兄!
catiii05 發表於 10/1/2008 13:33:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咁選好絕對喎!
但呢兩個型號都價值唔低…唔係心頭好倒不如買兩支低少少級數既重好玩啦
一支千又 master model 接近 1.5 支千又競技 special II 呀!
Poseidon 發表於 10/1/2008 16:09:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 navyseal4021 於 2008-1-9 18:54 發表

如果係釣港水鱲,我覺得MasterModel千又會合適D!始終 MasterModel口太的調子偏硬,而呢支F調更偏向競技志向。

C兄,一支好竿俾你的係Feel,無論幾時中魚都係歷久常新,支MasterModel千又出道到現在都不夠兩年(Since Apr 2006)。

如果要買MasterModel Gure,我會選T instead of F!
 樓主| navyseal4021 發表於 10/1/2008 16:46:25 | 顯示全部樓層 IP:- LAN
多謝咁多位嘅回覆
正正因為呢二支衰嘢週圍都無現貨(全部要定)
所以小弟無得拿上手比較,有無邊位高人玩過呢2支嘢,可否比口的意見呢?
感激!!