搜索

[釣具] 搏技 VS Sea match

為何這樣 發表於 21/2/2008 01:58:34 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
請問各位師兄們,對搏技及Sea match分別有咩評價?? 仲有呢兩支竿又有D 乜嘢分別呢?? 邊支竿會比較好??
wallwong1977 發表於 21/2/2008 17:37:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄,我依家用緊枝搏技390/450都唔錯呀,可考慮
seamatch我無用過,聽其他師兄講比較軟,
搏技國產,seamatch就韓國,
兩枝價錢便宜,都合新手用
亞多哥 發表於 21/2/2008 18:08:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
搏技頭軟腰硬中國製造, Sea match 頭比較硬但腰軟+韌韓國製造, 個人比教鍾意 Sea Match.
hiu2006 發表於 21/2/2008 23:38:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 3# 的帖子

你係咪鍾意Sea match腰夠"韌"呢?
咁有邊支頭夠軟又腰夠"韌",仲要價錢便宜?
係咪好貪心?
greenyes 發表於 21/2/2008 23:46:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

要價錢較平又有質素 ,
睇番之前既post
好似得博技 , 夢境 ,seamatch ..
hiu2006 發表於 22/2/2008 00:08:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 5# 的帖子

可能就係我地團購o個兩款!
但係得270cm!
亞多哥 發表於 22/2/2008 00:18:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 hiu2006 於 2008-2-21 23:38 發表
你係咪鍾意Sea match腰夠"韌"呢?
咁有邊支頭夠軟又腰夠"韌",仲要價錢便宜?
係咪好貪心?

你既要求我都想要......

ps. 你正話係坑口MTR做乜? 釣完魚??? ....面對面見到都吾認得我.
stevenl_604 發表於 22/2/2008 00:27:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 6# 的帖子

I suggest KJ's Bay Oaska, guess he will sell it to you for $99.9 dollars.....
亞多哥 發表於 22/2/2008 01:18:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 stevenl_604 於 2008-2-22 00:27 發表
I suggest KJ's Bay Oaska, guess he will sell it to you for $99.9 dollars.....

Steven,
今晚早d訓發個好夢.....

Beside....請 show 比我睇下你個撈網牌子, 可能要搵另一間釣具舖買......

I will have a trip to Tokyo at end March......may not be have free time to fishing trackle shop cause.......4 老.....2 elder + Tiger + little tiger.
hiu2006 發表於 22/2/2008 01:18:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 7# 的帖子

係打完龜!我見唔到你........
可能因為天黑+打龜+士氣低落+未食飯+掛住吹水+............