搜索

應否設立投釣專版!!

關閉 [複製鏈接]
釣魚郎DON 發表於 14/3/2008 21:50:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

love to hearing this~
回復

鄧波比 發表於 14/3/2008 22:05:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
投釣一d都唔out,好多水文資料要識,好多技術要學,好多技巧要練習,係好專業的釣法呢
回復

anglerboh 發表於 14/3/2008 22:13:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
能夠令更多人了解真正慨投釣 ..
回復

KimKim 發表於 14/3/2008 22:17:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 billychan246 於 2008-3-14 20:02 發表
我係新手,我覺得每個一板,應該有個板主,專解答人問題仲好!!每種釣法都會有新手,幫吓d新手仲好!!
我覺得大家對投的玩法係抱住不錯的心態啫!有d人想投出去,等魚到!有d人釣魚只係為減壓消閒!有d人只係玩玩吓!
好多人睇吾起我地d喜歡投釣的 ...
同意,自已初學釣魚時都係玩投釣,雖然俾人感覺好似等運到,其實因為唔識,如果設立投釣專板,咁就可以學多釣技!
回復

順仔 發表於 14/3/2008 23:05:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
每種釣技都有佢既學問響度
如果投釣係等運到
咁筏仔呢??
其實投釣都有好多種玩法可以玩
我都試過用投竿玩搓波仔
效果意想不到咁好
應該要設返個板俾大家交流下呀
回復

釣魚太郎 發表於 14/3/2008 23:06:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實投釣都好高深
投釣係有一套特有既架生
投竿亦有分並繼,振出
而投釣並唔係就咁拋出去等就得,其實海床入面有唔同既地勢,有d魚只會係某d地勢出現,所以點解投去某d地方可以爆釣,投去某d地方會打龜。玩投釣要非常熟悉海床地形。

所以我讚成開版!!
回復

朱記 發表於 15/3/2008 00:38:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
當有100%人同意,固然要攪投釣版,當唔係100%人同意,就更加要攪投釣版,因為係要令到100%既人都知道投釣是甚麼一回事.
100%GO!GO!GO!
回復

dannyno2 發表於 15/3/2008 02:50:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
絕對支持,小弟有一些想与大家分享,最近一次和S品牌的人食飯,席上問小弟香港有否投釣專家或資深名人,我因才疏學淺,答不上,原來他們4月份將會來香港拍攝一輯投釣,欲與香港釣友交流,而此刻如立投釣專板,相信可讓更多人認識,對投釣推廣起了不可磨滅的功勞,而且更可告訴S品牌的人,我們香港也有人玩投釣,也有投釣專家!!!!!!!
回復

sunhee 發表於 15/3/2008 11:48:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 dannyno2 於 2008-3-15 02:50 發表
絕對支持,小弟有一些想与大家分享,最近一次和S品牌的人食飯,席上問小弟香港有否投釣專家或資深名人,我因才疏學淺,答不上,原來他們4月份將會來香港拍攝一輯投釣,欲與香港釣友交流,而此刻如立投釣專板,相信可讓更多人認 ...

十狂兄可能有興趣wor!
回復

TEN69 發表於 15/3/2008 11:56:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實開多一個投釣板問題唔大,
但係咁又驚開下一個開下又一個,
排筏、排磯又分..................
重磯、石調又分..................
鹹假、淡假又分..................
魚拓、製筏、製波又分.........

會唔會..............................

回復