搜索

沉船意外

delta 發表於 25/3/2008 14:20:16 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
沉左既果架.....好似係南油d拖boot..................

相關帖子

細路仔 發表於 25/3/2008 14:25:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
HappyClam 發表於 25/3/2008 14:42:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真頭係, 補給船
j88 發表於 25/3/2008 14:54:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我上年出南油,在晚上都見船長行船時~~~~睡..
近有大貨船行,真係好怕
leoncody2639 發表於 25/3/2008 15:31:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
單意外在屯門水域發生,廿幾人只得七人救起,其餘失終,好似話困在船倉,重要困左三天,都係凶多吉少!

阿彌陀佛!
峰仔 發表於 25/3/2008 22:53:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
一係就困左係船<----冇氧氣死,

沖左出去的,就沖左唔知去邊.....<----淹死.....

唉~~安息.......
leoncody2639 發表於 26/3/2008 00:28:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 峰仔 於 2008-3-25 22:53 發表
一係就困左係船

浮左出釣到都..........
lo0 發表於 26/3/2008 02:03:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我果晚去左深水角釣....揸緊車去果時,己經有兩部記者車過左我頭...果時12点幾¬¬
都冇留意有咩事....開好粉打左幾下....D水警開始埋黎周圍照,跟住直升機到埋,消防既快艇都有,佢咁照法....邊釣到丫,我同朋友都有傾下到底咩事呢?
我地都認為可能有人跌落海,伹諗都可能係D走私船......完全冇想過是慘劇!!
到約半夜四点,我地揸左架車去小蠔灣果面,釣埋個早水先走,有黑沙起到¬¬
第ニ日睇新聞先知原來咁大鑊.... 有魚都唔敢去釣...
但有個問題唔明,當晚事發時好大風同大流,釣開呢邊既釣友都知D流咩料,
唔係人咁品,當時風同流都向馬灣,風起碼有五級,流亦係最緊既時候...
但D蛙人&消防船係向大嶼山方向揾,到小蠔灣後又返過左深水角個山咀就停,又向大嶼山方向揾,,即係逆風逆流上咁!!我當然相信水警救人既專業,但呢個真係令我百思不得其解,