搜索

Ryobi 607倍速及606D倍速

亞多哥 發表於 11/4/2007 23:02:39 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
有冇師兄知道Ryobi 607倍速及606D倍速兩者有乜分別呢, 吾該.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

評分

參與人數 2威望值 +10 金幣 +30 收起 理由
DriftsinkAngler + 10 + 10 Precision Gear!!!!
阿恆 + 20 認真好介紹!!

查看全部評分

DriftsinkAngler 發表於 12/4/2007 00:03:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #1 亞多哥 的帖子

找了1995年的 RYOBI Catalogue
RYOBI 606D

資料如下:606D 倍速的前打捲線器
2號線100M
材質"Aircraft Aluminium"
重量100公克
3.6000日幣

另一款606 倍數是樹膠材質與708D外型一樣!

607 網上睇係1:1

樓主| 亞多哥 發表於 12/4/2007 00:29:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
吾該哂師兄   , 607有兩隻, 一隻1:1, 另一隻1:2我自己都用緊, 但奇怪呢隻606d倍速既價位比607倍速貴都好多下, 吾通只係用不同金屬既分別......
nortoncamel 發表於 12/4/2007 00:38:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 亞多哥 於 2007-4-12 00:29 發表
吾該哂師兄   , 607有兩隻, 一隻1:1, 另一隻1:2我自己都用緊, 但奇怪呢隻606d倍速既價位比607倍速貴都好多下, 吾通只係用不同金屬既分別......

師兄

聽講Aircraft Aluminium好貴的
唔知係咪呢?
有朋友買左個Aircraft Aluminium做既鉗
成18xx呀 ~好貴
pasusu 發表於 12/4/2007 00:53:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #4 nortoncamel 的帖子

$18xx 一個鉗??
如果可以的話 影張相黎睇下得嗎!?
nortoncamel 發表於 12/4/2007 09:30:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 pasusu 於 2007-4-12 00:53 發表
$18xx 一個鉗??
如果可以的話 影張相黎睇下得嗎!?

好呀~等我搵到放上嚟你睇~
放工睇下趕唔趕到去影張相先
同普通工具箱放果d一樣size,
但係我攞過上手~真係超輕
coolfire 發表於 12/4/2007 10:42:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 nortoncamel 於 2007-4-12 00:38 發表

師兄

聽講Aircraft Aluminium好貴的
唔知係咪呢?
有朋友買左個Aircraft Aluminium做既鉗
成18xx呀 ~好貴

咁貴?咁唔知808又係唔係aircraft aluminium呢?我有一隻..
 樓主| 亞多哥 發表於 12/4/2007 11:11:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
請問 808 係米 1:0.7 減速果隻呢? 可否分享一下用後感.
DriftsinkAngler 發表於 12/4/2007 11:14:38 | 顯示全部樓層 IP:- 美國
原帖由 亞多哥 於 2007-4-12 00:29 發表

Oh missed that there is a メタロイヤルチヌ607倍速1:2.3!!!!
 樓主| 亞多哥 發表於 12/4/2007 14:08:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
607 倍速

登錄/註冊後可看大圖

右邊呢個都係 1:2 倍速, 但吾記得型號.

登錄/註冊後可看大圖

評分

參與人數 1威望值 +10 金幣 +10 收起 理由
DriftsinkAngler + 10 + 10 我好欣賞!!

查看全部評分