搜索

[釣具] 臨老入筏門

歐穎海 發表於 10/4/2008 00:45:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

臨老入筏門

其實筏絲是棄置性絲種,當筏絲使用一段時期或發覺魚絲透明度較小,就要更換,舊裝品種每50米就有條藍線,一卷絲可分兩次卷上,圖中新裝品種,全卷120米,每40米就有條藍線,一卷絲可分3次卷上.

nortoncamel 發表於 10/4/2008 01:24:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

臨老入筏門

象兄可一試藍色VARIVAS
我用過,性能良好
 樓主| 最強幻象 發表於 10/4/2008 11:39:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

臨老入筏門

原帖由 dordorfun 於 2008-4-9 10:09 PM 發表 
你真係好鬼客氣咖,早知keep番唔使你咁頭痛啦.........wakaka

禮多人不怪麻...屎佬...
 樓主| 最強幻象 發表於 10/4/2008 11:42:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

臨老入筏門

原帖由 hisashi315 於 2008-4-9 11:14 PM 發表 
我覺得VARIVAS既筏C都OK嫁~好似叫筏千又競技~

佢磯既膠絲聽其他師兄講都幾正...不過你講我先知佢有筏仔...咁可能會第一卷買黎試下先呢...勞煩晒師兄...
 樓主| 最強幻象 發表於 10/4/2008 11:44:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

臨老入筏門

原帖由 亞多哥 於 2008-4-9 11:31 PM 發表 
八卦問句......咩原因要入筏門座定定打洞呢?

其實好間悟中都會去玩下...有時有D朋友叫我去D私家排我就會去...

早係磯同筏選擇既時候...我選擇左磯...但一樣有玩筏...但真係極少呢...

不過一路係用開直絞仔去玩...
 樓主| 最強幻象 發表於 10/4/2008 11:45:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

臨老入筏門

原帖由 greenyes 於 2008-4-9 11:55 PM 發表 
VARIVAS 藍色果隻筏仔絲唔錯 , $89, 120m , 可分兩次用~

哦...即係同hisashi315師兄提供個隻一樣...明白...thank you晒師兄...
 樓主| 最強幻象 發表於 10/4/2008 11:47:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

臨老入筏門

原帖由 華少 於 2008-4-10 12:19 AM 發表 
呢隻我都認為好好用象兄值得一買

呢隻我真係試過用黎做磯腳...比起漁業者過石真係易斷好多...但都會買多次黎用下...睇下筏仔係咪好好多...thank you晒華少...
 樓主| 最強幻象 發表於 10/4/2008 11:48:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

臨老入筏門

原帖由 hoo0o0ooh 於 2008-4-10 12:35 AM 發表 
歡迎幻象兄加入筏門~~ 我都覺得ykk個隻線唔錯~~

YKK...邊隻呢...乜佢地悟係出拉鍊咋咩...
kingston 發表於 10/4/2008 11:48:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

臨老入筏門

原帖由 歐穎海 於 2008-4-10 00:45 發表

其實筏絲是棄置性絲種,當筏絲使用一段時期或發覺魚絲透明度較小,就要更換,舊裝品種每50米就有條藍線,一卷絲可分兩次卷上,圖中新裝品種,全卷120米,每40米就有條藍線,一卷絲可分3次卷上.

35168 ...

我都試過好多種筏絲.... 最近試呢隻新品, 感覺冇咁硬, 偏柔, 值得一試!!

幻象兄..... 筏絲唔洗打咁粗㗎..... 對付紅鮋怪獸例外!!
 樓主| 最強幻象 發表於 10/4/2008 11:49:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

臨老入筏門

原帖由 歐穎海 於 2008-4-10 12:45 AM 發表 
其實筏絲是棄置性絲種,當筏絲使用一段時期或發覺魚絲透明度較小,就要更換,舊裝品種每50米就有條藍線,一卷絲可分兩次卷上,圖中新裝品種,全卷120米,每40米就有條藍線,一卷絲可分3次卷上. 35168 ...

哦...又幾好喎...咁師兄呢隻絲有咩特性呢請問...