搜索

冰箱問題

justinhyh 發表於 16/5/2008 12:27:33 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
我想買一個8L-12L 左右的冰箱仔,
budget 100-3xx左右
九龍邊度有得買呀?
我今日要到一個Daiwa 8L 都要330蚊...好肉痛
catiii05 發表於 16/5/2008 12:38:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

唔嫌外型唔靚可考慮家居用品舖o個 D … 有款藍蓋白身 (聽聞泰國造) 有兩頂細蓋o既都好多人用 … 實用就搵有條劍魚 logo o個隻 … 都好得o下

價錢要格o下 8X 至 1XX 不等
mo1209 發表於 16/5/2008 12:47:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
日本x 果隻, 好似做緊119
 樓主| justinhyh 發表於 16/5/2008 19:03:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
有冇d 個樣唔柒ga ....XD
有d 真係個樣好差...我今日見個Daiwa 8L 個樣幾靚仔...
不過330蚊真係好貴....
 樓主| justinhyh 發表於 19/5/2008 23:37:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
大家仲有冇經驗?
billychan246 發表於 20/5/2008 09:31:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
印尼(又好似泰國做)藍色果隻冰箱都幾好呀!!個樣都吾太差!又吾太貴!
catiii05 發表於 20/5/2008 12:17:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 justinhyh 於 2008-5-16 19:03 發表
有冇d 個樣唔柒ga ....XD
有d 真係個樣好差...我今日見個Daiwa 8L 個樣幾靚仔...
不過330蚊真係好貴....

樣呢家o野好難講柒唔柒 … 相反要諗o下實唔實用 … 相對唔係磯用大品牌 … 呢 D 無論o係 size (更多唔同選擇) 同保冷力絕對比得上大品牌 … 分分鐘重有過之而無不及

柒定實 … 要諗諗 … 唔柒但唔實咪又係 … 柒
JL-Crazy 發表於 20/5/2008 12:21:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 catiii05 於 2008-5-20 12:17 發表

樣呢家o野好難講柒唔柒 … 相反要諗o下實唔實用 … 相對唔係磯用大品牌 … 呢 D 無論o係 size (更多唔同選擇) 同保冷力絕對比得上大品牌 … 分分鐘重有過之而無不及

柒定實 … 要諗諗 … 唔柒但唔實咪又係 … 柒 ... <<<<正正正

哈哈哈~~我鐘意呢句
catiii05 發表於 20/5/2008 12:31:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 JL-Crazy 於 2008-5-20 12:21 發表

哈哈哈~~我鐘意呢句

多謝 … 咁係呀嘛 … 唔係一定又有其他選擇就要考慮 … 呢 D 工具損耗低 … 一唔鐘意重要對住佢好o奈o架 … 到時用又唔係 … 唔用又唔係
最強幻象 發表於 20/5/2008 12:36:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
一個好既冰箱...保養得好...十年八年無問題...

一個平既冰箱...如果無乜用...十年八年都無問題...

悟想柒...就比多少少啦...