搜索

有生以來中最大大大的"怪獸"~_~

kyuet 發表於 21/6/2008 10:47:02 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
lastnight在尖沙咀海旁釣下魚la~突然有一下好勁的魚信之後一下~重點係"一下",1秒內比人清左我杯~~心諗冇死la~  ,重唔做硬漁夫" src="http://www.fishinghk.com/forum/images/smilies/tsk/tu7.gif" border=0 smilieid="781">

點知~~~

我居然係中咗架"遊艇"~ ,冇錯係遊艇~ 我見住佢全速咁係我面前行過~~一下就清咗我杯~好彩有鬆磅頂~~唔係竿都沒埋~(比人9走左成100m pe線 ),仲唔小心燒到手~~

真係出c不利~~~

7-UP 發表於 21/6/2008 10:54:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
c hing用到pe線都係想釣巨物ja
 樓主| kyuet 發表於 21/6/2008 11:14:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
人地中左一條過百萬的魚~~~~
我中左一架差唔多成千萬的遊艇~~~~:tu8>
ayassy 發表於 21/6/2008 11:14:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真係無陰公呀.. C HING, 無晒D PE絲之餘重要燒親手.. D遊艇 & 快艇真係令人氣憤!! 有時艇釣D快艇車過都唔會收油重要加速, 都唔知係咪有心差D反艇. 不過C HING好彩救得番支竿&鮫.. 真驚險!!
傻仔倫. 發表於 21/6/2008 11:27:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
hehe~~ 師兄 好唔好頂啊~~ 頂唔頂到架艇返黎 ........
可能要打八字先頂到佢~~
不過燒手就要小心d~~
 樓主| kyuet 發表於 21/6/2008 11:30:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
:%24^

我支新竿真係好勁呀~~~
第一次開光就中d咁的大物~~
下午都唔知會中咩la~~~~:%22^
marcoc 發表於 21/6/2008 12:16:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
haha c-hing 出絲不利!
田邊柱男 發表於 21/6/2008 12:24:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
用stella20000pg加6號pe(80lb)加200lb leader加12/0 Fisherman鉤...同佢死過
熙Hay 發表於 22/6/2008 03:05:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
隻攪有冇事?????