搜索

[釣行] 狗走鍊 Uncle 上上上

bulldog 發表於 5/6/2011 11:37:46 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
<

上半場走去雙魚攪海鍊 !!
高潮全無魚詢,連旁邊打底底嘅釣友都 得個桔 !!
只好堅持等 430 晚黃鍊鍊.
低潮見底得嗰兩三呎水, 繼續 Roll cast 收收收 !!
連 Uncle 同 亞 Paul 都開始有啲 死狗 look ??
咦 ???  呢嘢喺唔喺 hit 呢 ?? .........繼續 Roll cast 收收收 !!
嘩 !! 7 號竿都弓到腰 ?? 原來喺 over 40 鍊 !!
頂頂頂.....收收收.....終於收到駁邊,
正在猶疑飛鍊上水定拉絲起魚嘅時候....
....走鍊 (long distance release) !!
到 5 點幾 6 點亞Paul要交人, 專車快閃......下半場柯呢陀佛.
Uncle 就中中中中 !!!   我靜喺中刀冇嘢好講........睇片 !!!

大力菲巧遇 G.Loomis

.

評分

參與人數 4金幣 +700 收起 理由
PhilipYeung + 100 大熱天時玩飛蠅加草帽,舒服 b'.'b ...
martin4234 + 200 UNCLE真型
TEN69 + 200 好Q有型!!
flyfisher + 200 攝影分!!

查看全部評分

龜皇 發表於 5/6/2011 12:40:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
個叔叔好old school
回復 支持 反對

樓主| bulldog 發表於 5/6/2011 14:25:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

Simplicity(簡約) + Retro(復古) 就喺 Flyfishing 可以玩嘅嘢 !!

不過古代喺冇 Crocs 嘅 !!
回復 支持 反對

flyfisher 發表於 5/6/2011 17:31:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
龜皇 發表於 2011-6-5 12:40

係呀......係呀........隻老鬼  呵呵呵...........
回復 支持 反對

樓主| bulldog 發表於 5/6/2011 20:00:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
係呀......係呀........隻老鬼  呵呵呵...........
flyfisher 發表於 2011-6-5 17:31

Auntie 冇話你 :pp20 越老越可愛咩 ??
回復 支持 反對

寶記 發表於 5/6/2011 22:38:33 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
好大條非非呀....  

我點解要返工呀.......  
回復 支持 反對

寶記 發表於 5/6/2011 22:40:38 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
Auntie 冇話你 :pp20 越老越可愛咩 ??
bulldog 發表於 2011-6-5 20:00

你睇吓 Uncle 幾定      幾有功駕      我仲未做到...
回復 支持 反對

寶記 發表於 5/6/2011 22:41:51 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
上半場走去雙魚攪海鍊 !!
高潮全無魚詢,連旁邊打底底嘅釣友都 得個桔 !!
只好堅持等 430 晚 ...
bulldog 發表於 2011-6-5 11:37

點解你冇貨交o架     係咪偷懶呢
回復 支持 反對

寶記 發表於 5/6/2011 22:43:23 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
flyfisher 發表於 2011-6-5 17:31

Uncle     你枝 G.Loomis 幾多號呀??
回復 支持 反對

寶記 發表於 5/6/2011 22:45:11 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
龜皇 發表於 2011-6-5 12:40

呢種釣法係最古老又最少嘢帶o既
回復 支持 反對