搜索

請問在天水圍的拖鱸魚場摺了未呢 ?

jk521 發表於 25/4/2007 15:14:43 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
早一兩年在雜誌介紹過, 不過無去玩過, 不知道摺了未呢 ?
飄飄然 發表於 25/4/2007 15:23:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 jk521 於 2007-4-25 15:14 發表
早一兩年在雜誌介紹過, 不過無去玩過, 不知道摺了未呢 ?

唔知你講邊個場呢師兄
gilsonli 發表於 25/4/2007 15:42:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
咩天水圍養殖場? 有差用旁 果個?
應該未摺... 不過唔知夠唔夠20條 blackbass 呢
leo123 發表於 25/4/2007 16:40:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 gilsonli 於 2007-4-25 15:42 發表
不過唔知夠唔夠20條 blackbass 呢

高難度釣場~~~
小銘 發表於 25/4/2007 20:16:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
舊時只要識掟都可以話有得中~
不過.....此情不再喇~~~bq22
 樓主| jk521 發表於 25/4/2007 21:07:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
是呀, 就是水圍養殖場, "有fork用"旁 果個.
多謝各位師兄的回覆, 十分開心知道它未摺, 但咁大個塘只得十多二十條魚, 要一個新手拖中都好難.咁去唔去唔試拖好呢 ?
我今日問了灣仔釣發 和 寶記, 都無 MAJORCRAFT 的TC 買, 最後問一帆還有1支TC962ML,打算星期五放工去買,希望到時未買出啦 , 咁星期六可以處男拖釣,有了實際體會, 5/5/2007便可以向各位師兄請教了.
請問鴨仔 和 上白泥 是不否 不準拖 LURE 的呢 ?
gilsonli 發表於 26/4/2007 00:25:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 jk521 於 2007-4-25 21:07 發表
是呀, 就是水圍養殖場, "有fork用"旁 果個.
多謝各位師兄的回覆, 十分開心知道它未摺, 但咁大個塘只得十多二十條魚, 要一個新手拖中都好難.咁去唔去唔試拖好呢 ?
我今日問了灣仔釣發 和 寶記, 都無 MAJOR ...

8FT 靈活好多...
gilsonli 發表於 26/4/2007 00:28:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
去魚場玩... 6ft 都夠晒
 樓主| jk521 發表於 26/4/2007 09:11:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
多謝 ncc 和 gilsonli的回覆,
咁我都要考慮一吓買唔買支 962ML , 還是訂支802L好呢 ?
竿太長是否在控制隻LURE的動作無咁靈活呢 ?
雞雞雞 發表於 26/4/2007 13:37:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 jk521 於 2007-4-26 09:11 發表
多謝 ncc 和 gilsonli的回覆,
咁我都要考慮一吓買唔買支 962ML , 還是訂支802L好呢 ?
竿太長是否在控制隻LURE的動作無咁靈活呢 ?

802L 較light , 用到lure既範圍比962ML細,應考慮一下