搜索

澳洲開恩斯(Cairns)之晨光偷釣 (好Q凍)

磯魂 發表於 9/8/2008 10:47:44 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 澳大利亞
其實之前都釣過n咁多次  不過今日好得閒冇野好做   所以放D相上嚟引下你地   哈哈  今朝早5點幾到碼頭  就市中心個o個  琴日睇流水表今日D水6個鐘退唔到60cm  正   個碼頭係樽頸位  一大流你8安士鉛都沉唔到底  不過個D時候一定有大魔鬼釣(10kg up)    頭先一放D口餌落底  拎返上嚟好似搾住粒冰咁   唉!水口冷呀!! 靚水流水口凍 — 美中不足     算!!  

架步:4個轆(20 lbs子) 1個轆(60 lbs子)竿一枝(20 lbs子)
結果:牛廣 X 1   牛屎 X 1   斷2走6

其實我好想拎我D磯竿LB過嚟  不過冇用  太多怪物同埋呢度冇粉冇虾  生虾都冇

碼頭:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

呢個位乜怪物都有  就係唔可以係裏面釣  六十磅絲我斷無數口

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

我ga魚餌:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

小弟ga廿六寸鈴街跑

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

釣位(直到最尾都釣得)

登錄/註冊後可看大圖

我ga愛竿(港纸$150到  平 ) 上過無數怪物

登錄/註冊後可看大圖

碳子 sunline basic FC

登錄/註冊後可看大圖

十幾$換嚟ga野(細條到..............又凍又冇魚 )

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

總結:好冇引  條牛廣食我條六十磅我仲要係落成隻死鱿  一飞絲個時仲以為中到咩怪物  抵佢死  我想要大斑呀!

p.s.  如果有人係Cairns 釣魚請call小弟  不勝感激

評分

參與人數 4金幣 +170 收起 理由
keung + 10 我好欣賞!!
歐穎海 + 100 強勁!!
wild_dog + 30 精品文章!!
7-UP + 30 我好羨慕!!

查看全部評分

7-UP 發表於 9/8/2008 11:15:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
c hing , 環境超正牙
 樓主| 磯魂 發表於 9/8/2008 11:19:18 | 顯示全部樓層 IP:- 澳大利亞
個度仲有食水供應嫁!
7-UP 發表於 9/8/2008 12:13:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
有冇規定幾大size gae魚至可以攞走牙
 樓主| 磯魂 發表於 9/8/2008 13:00:26 | 顯示全部樓層 IP:- 澳大利亞
有!!  不過牛廣冇  條立入扣死  想放都唔得! (26cm)
steven0428 發表於 9/8/2008 14:08:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我都係Nossa釣過!!仲有浦魚同大量黃腳
kennethnip 發表於 9/8/2008 20:54:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
無敵釣位
kit123 發表於 26/8/2008 19:58:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你條牛廣好似undersize的...............
kytsui34000 發表於 27/8/2008 01:59:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好正既地方