搜索

[釣具] 2011年 5號飛蠅竿排名

樓主| bulldog 發表於 21/2/2012 11:00:45 | 顯示全部樓層 IP:- 湖北武漢
回復 支持 反對

zcc411 發表於 21/2/2012 11:21:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唔該晒bulldog, 原本諗住post埋呢度,不過唔識用ipad upload相片

而家我睇緊 Orvis Access 同 Winston Passport, 不過唔知點解心裡面比支 Access 深深吸引住, 好大機會都係入支Orvis Access... 哈哈

by the way, 其實仲有 8#杆的 test report~~
回復 支持 反對

樓主| bulldog 發表於 21/2/2012 11:42:14 | 顯示全部樓層 IP:- 湖北武漢
zcc411 發表於 2012-2-21 11:21
唔該晒bulldog, 原本諗住post埋呢度,不過唔識用ipad upload相片

而家我睇緊 Orvis Access 同 Winston Pa ...

#8個帖你出啦 !!
回復 支持 反對

寶記 發表於 21/2/2012 17:34:10 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
bulldog 發表於 2012-2-21 11:00
你所知嘅喺邊四款啊 ??

WF, DT, IMED, SINK   ~msn_match_busy^   仲有冇 ??
回復 支持 反對

樓主| bulldog 發表於 22/2/2012 09:10:44 | 顯示全部樓層 IP:- 湖北武漢
寶記 發表於 2012-2-21 17:34
WF, DT, IMED, SINK      仲有冇 ??

物料分:寒帶,熱帶。
                 浮力分:浮水,前沉,沉水,鉛線。

前端分:DT,WF。

WF分:shooting head, trout, bass, bone fish ..............。

回復 支持 反對

寶記 發表於 22/2/2012 17:58:29 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
bulldog 發表於 2012-2-22 09:10
物料分:寒帶,熱帶。
                 浮力分:浮水,前沉,沉 ...

我大分為 4 類算喇   {:45_2859:}
回復 支持 反對

樓主| bulldog 發表於 24/2/2012 11:55:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
寶記 發表於 2012-2-22 17:58
我大分為 4 類算喇

死懶鬼分兩類算啦 !!

回復 支持 反對

寶記 發表於 24/2/2012 14:14:46 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
bulldog 發表於 2012-2-24 11:55
死懶鬼分兩類算啦 !!

浮沉

我而家淨係得一類咋   {:45_2861:}  "浮"  {:45_2866:}  hahahaha....
回復 支持 反對

樓主| bulldog 發表於 24/2/2012 21:22:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
寶記 發表於 2012-2-24 14:14
我而家淨係得一類咋     "浮"    hahahaha....
...

我有浮水線同前沉線 .......... 打算買沉水線 !!
回復 支持 反對

寶記 發表於 24/2/2012 22:11:07 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門
bulldog 發表於 2012-2-24 21:22
我有浮水線同前沉線 .......... 打算買沉水線 !!

我仲有三個 "士啤轆"   {:45_2866:}  你話買咩線好呢 ??
回復 支持 反對