搜索

[釣行] 黑仔釣行...還好牛KE今日生性就餌....唔係我龜埋既話就.......

lajan 發表於 19/2/2012 08:54:55 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
<
唉.... 尋晩約左釣友出去開心...點知就係黑仔釣行既開始..
話說係咁既. 我先去左另一個朋友度食飯. 佢就車左我去個釣位先.
但落左車打算問釣朋友去到邊......原來個電話係個袋冼左出來....
唉仆街了....只好死地氣問路人借電死話啦... 班X樣呢....借個電話打番俾朋友咁大把.
D死人眼神衰X到呢. 當你想呃佢話電話咁. 本爺爺D架生仲貴過你部乜鬼爛PHONE啦. 膚淺.
最後無奈之下. 等好心人囉. 冇喎. 還好朋友發現我留左電話走番轉頭.
朋友就既係朋友. 路人他媽的只能算是垃圾. 被車輾過了扶起佢也會番屈成係兇手吧.
咁拿番電話.... 開緊粉....丫.... 個攪呢.........原來尋日玩完洗左架生唔記得放番入個架生箱度....
黑X到盡呀..........................釣友又未到. 只好等佢到左場幫手睇住D架生之後再回去取..
咁等到釣友來到後...即時上的士回家. ... . 上左車去到一半先記得條匙..........在架生箱入面.......
死死也氣回到家拍門....唉... 之後又的士返去. ....黑到呢度....都算係盡頭了... 唉...

一到場 . 唔理了. 架生齊晒. 開野掟粉 . 開左波先.
玩左約半個鐘. 浮針流到一竿水左返.  玩餌後慢沈. 即時硬抽.
一抽即時反被拉竿. 唔理咁多頂左. 明明頂住都仲係俾佢埋左腳邊都仲係唔昇水.
只好即時不停收線同時雙手有咁高舉高硬頂佢.
還好今次終頂到佢昇水. 即時拉佢去轉向離開最近既石口位. .
玩左一陣. 成功入抄網. ,斤庄大牛KE成隻奶腳花晒. 解鈎時己自行斷掉.......超好彩...
過左一陣之後到朋友起魚.  即時做魚童幫佢撈魚先.  磅頭牛屎上水.
之後又靜左個幾鐘. 浮針又再上下試餌. 即時做好馬步. 一抽. 即時顛左.
係咁拉去我既左手邊. 雙手硬頂都冇用. 竿頭被硬生拉彎. 頂都頂唔住過石.....算了....唉..
之後再起多餅磅頭牛KE. 之後朋友話開始眼訓. 就CALL車離去了.
由於朋友果餅相對斤頭還有點距離. 所以我把第二條起的魚給他帶回家加食送了.

評分

參與人數 3金幣 +250 收起 理由
B.BAQUA + 80 同情分!!
Daniel3319 + 70 黑仔分!
萬寶路 + 100 我好欣賞!!

查看全部評分

相關帖子

最強幻象 發表於 19/2/2012 12:14:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唉...我今日未釣先黑...諗住買蝦去dum下鱸...
點鬼知無蝦賣...悟係賣晒...係個蝦車壞左...
而家買左六両蟲...都悟知去邊好...
回復 支持 反對

樓主| lajan 發表於 19/2/2012 15:38:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原來放錯左區原來仲係黑完..........
回復 支持 反對

樓主| lajan 發表於 19/2/2012 15:39:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

或者又有驚喜呢. 呢D野話唔埋架麻

回復 支持 反對

kkww 發表於 19/2/2012 16:10:46 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
最強幻象 發表於 2012-2-19 12:14
唉...我今日未釣先黑...諗住買蝦去dum下鱸...
點鬼知無蝦賣...悟係賣晒...係個蝦車壞左...{:47_ ...

不如去釣雞泡
回復 支持 反對

kkww 發表於 19/2/2012 16:14:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
電話拿得返仲有魚中証明你黑唔晒
回復 支持 反對

萬寶路 發表於 19/2/2012 16:34:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
有得釣已經好好啦!好似我依家咁就死啦!未來落咗禁令!呢個月要守齋
回復 支持 反對

Daniel3319 發表於 19/2/2012 22:47:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
大哥都叫你買個竿袋架啦!鎖匙電話永遠跟身!或者配多條鎖匙放入竿袋!
比你搞到我心癢想聽日開完會就去搞搞佢幫你報牛!哈…
回復 支持 反對

china 發表於 20/2/2012 00:49:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
條牛屎牛得咁似黑沙既~
回復 支持 反對

figs 發表於 20/2/2012 09:09:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
弓喜! 弓喜!
回復 支持 反對