搜索

[釣行] 中金條。。只可惜。

mabel 發表於 5/3/2012 23:51:49 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
<

我又去佐樂記。先係門口位釣,一中菲,

有3個釣友立即隊埋來爭釣,釣品何在。

於是便轉位啦,只可惜釣吓釣吓,好重手啊,

原來係大鯉。頂佐一輪,想上水,朥基太細,

唔夠Side,拍一聲甩佐,嗚嗚嗚。不過感覺到中大鯉之手感。

已經好滿足羅。到最後一次放麵包粒,又中佐,鍾吓鍾吓,

未見魚影,又拉到上魚位,現身啦,係金條一條。已經好滿足羅。

mabel
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 2金幣 +399 收起 理由
bulldog + 199 撈箕太細分 !!
flyfisher + 200 我好欣賞!!

查看全部評分

benzene 發表於 5/3/2012 23:58:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好收穫但遇上無品人~~
所以其實有時很怕人多釣魚……
回復 支持 反對

zcc411 發表於 6/3/2012 00:00:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Mabel 姐, 魚好靚啊,可惜我無得去釣~~~
回復 支持 反對

樓主| mabel 發表於 6/3/2012 11:23:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

唉.....ED錦既爭位釣魚場面,你同我係樂記都見唔少.

mabel
回復 支持 反對

樓主| mabel 發表於 6/3/2012 11:26:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
zcc411 發表於 2012-3-6 00:00

我正話去大欖度Fly ,又打龜.....

mabel
回復 支持 反對

寶記 發表於 6/3/2012 19:16:01 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門

條魚好靚     不過個袋仲靚 !!
回復 支持 反對

bulldog 發表於 7/3/2012 17:41:21 | 顯示全部樓層 IP:- 美國
zcc411 發表於 2012-3-6 00:00

預計幾時先閉完關啊 ??
回復 支持 反對

bulldog 發表於 7/3/2012 17:43:24 | 顯示全部樓層 IP:- 美國
mabel 發表於 2012-3-6 11:26
我正話去大欖度Fly ,又打龜.....

mabe ...

龜還龜 .......... 有冇生命跡象先 ??
回復 支持 反對

樓主| mabel 發表於 8/3/2012 16:52:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
bulldog 發表於 2012-3-7 17:43
龜還龜 .......... 有冇生命跡象先 ??

有呀.....好多條,.....成呎長.

mabel
回復 支持 反對

kk.kk 發表於 8/3/2012 22:32:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
無品釣魚人,呢度都有幾個。
回復 支持 反對