搜索

[釣具] 唉,被迫放棄了

hkeason 發表於 4/10/2012 18:48:00 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
Fly fishing雖然只玩過兩次,但其實幾好玩,中魚果下真係好開心,近日小弟的主人發現小弟屋企好多竿,一問之下自己衰多口講左句"唔同釣法有唔同ge竿",主人命令我"你好多錢咩,玩咁多野,樣樣都玩,一支竿玩唔哂咩。。。"
最後只准我家中留兩支魚竿,我決定都係留兩支手竿。。。
各位師兄,邊位可以收留下><
對不起uncle 未同你釣過就要放棄。。。
最強幻象 發表於 4/10/2012 19:20:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
師兄...搵個信得過又悟怕你煩既朋友...放晒係佢度先...
每次想釣就搵佢換悟同既竿...keep住二枝係屋企咪得囉...
再悟係...而家D迷理倉都悟係貴呀...
回復 支持 反對

flyfisher 發表於 4/10/2012 19:25:28 來自手機 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唉 〜 主人出到聲,無可能唔聽。支飛蠅竿,應該有人收留。互相 pm 啦!
同我一齊釣魚,大把機會哩。
回復 支持 反對

flyfisher 發表於 4/10/2012 19:27:50 來自手機 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
最強幻象 發表於 2012-10-4 19:20
師兄...搵個信得過又悟怕你煩既朋友...放晒係佢度先...
每次想釣就搵佢換悟同既竿...keep住二枝 ...

又係一個好方法 〜 哈哈
回復 支持 反對

寶記 發表於 4/10/2012 19:53:38 | 顯示全部樓層 IP:- 澳門

師兄      Fly 竿好易收藏啫

我買咗三枝      我事頭婆都唔知
回復 支持 反對

最強幻象 發表於 4/10/2012 19:56:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 支持 反對

oxford123 發表於 4/10/2012 21:52:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
無需放棄!將枝杆比人,等於比錢人!你問你主人d錢比人好定係留係自己袋好d?
杆已經比錢買咗,現在先話浪費金錢?你同你主人講鞋一對就夠!咁你買一對拖鞋就夠用!
可以係屋企用,可以去飲宴,可以去銅鑼灣Shopping,仲可以返工!
咁佢就會明點解要有唔同嘅杆!                                                                                                
回復 支持 反對

penle7 發表於 4/10/2012 22:27:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我D竿擺晒公司,屋企得一枝!
偷釣都容易D
回復 支持 反對

kk.kk 發表於 4/10/2012 22:36:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好同情你,如你不要我可以收留。
回復 支持 反對

kevinlo 發表於 4/10/2012 23:35:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
oxford123 發表於 2012-10-4 21:52
無需放棄!將枝杆比人,等於比錢人!你問你主人d錢比人好定係留係自己袋好d?
杆已經比錢買咗,現在先話浪費 ...

我驚佢咁樣同主人講, 聽日屋企大門鎖膽都換埋.....

回復 支持 反對