搜索

[釣餌] 有感而發.放棄打誘餌

kin279 發表於 24/10/2012 21:25:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
搶呀~xuan_table2^
回復 支持 反對

patrickleung 發表於 24/10/2012 21:43:35 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東深圳
回復 支持 反對

man719 發表於 24/10/2012 23:49:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
搶錢小▲bofu (4)▼
回復 支持 反對

waf40fung 發表於 25/10/2012 03:36:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
本來想轉磯 2個月 $25 釣到變 $40  
好彩  想買那支杆  無貨  未買  
都係去番船的算
回復 支持 反對

minglo12001 發表於 30/10/2012 22:36:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
有人講唔知邊度好似60蚊磚........
回復 支持 反對

chuencsc 發表於 25/10/2012 09:38:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
其實HK果兩間代理商一齊咁加....係咪真係供應商加價形成?...係咪有壟斷市場既情況...?
我唔敢講佢地之前係咪一齊夾埋減少供應(大風吹左幾隻櫃落海..云云)
但咁樣加法...令我覺得有比人搶錢既感覺...如果搵到證據...真係想叫消委會跟跟
anyway最有效既方法就係大家唔好用...直至降返價為止(個人天真既諗法...哈哈)
死窮鬼發完勞so.....多謝收看~~

回復 支持 反對

alex_dick 發表於 25/10/2012 11:33:25 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
南極蝦其實好耐無加過價
如果佢加到30-35還可接受(心目中最合理30內)
如果加到40+就真系好過份~!!!
而且有個好好好大問題,依家D蝦貴得來差果種~!!!
好多時都系舊時D平蝦質數~!!!
回復 支持 反對

abcabc123123 發表於 25/10/2012 14:33:06 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
跟行內人確實, 佢地呢兩間代理根本冇決過貨, 佢地要求hk所有要攞蝦嘅shop都要賣35蚊以上, 如果唔係唔以後比貨, 佢地計過數, hold你地班釣魚佬, 睇下你地反應, 點知個個都搶, 咁佢地就順理成章加多d啦, 宜家忽然又話加到40蚊, 呢次都可能係加價前嘅手法, 最終係邊個損失? 可能係所有人, 因為最大問題係, 釣魚人唔齊心, 釣魚店亦都唔齊心, 相信大家唔要佢地D貨, 佢地就必定要減價求售, 所以宜家冇哂計架喇, 比佢地襟住搶吧, 搶搶下就習慣架啦, 我就已經減少釣魚次數, 亦都減少份量, 到最後可能會放棄埋TIM!!! 我又UP完一大輪喇, 唔知大家會唔會悶呢, GOOD LUCK FOR ALL!!!
回復 支持 反對

fifa06cup 發表於 25/10/2012 14:59:41 來自手機 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
jason_lyj 發表於 2012-10-24 10:59
国内一砖品质好少少的难食虾都要去到40人民币啦。普通35人民币。香港卖40港币已经算平啦。
...

師兄我買開18...如你認為加到40、50合理,祝你返大陸多啲!
回復 支持 反對

朋友仔~* 發表於 25/10/2012 17:30:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
真係貴到變態~ 40蚊... 我去街市買蝦仁玩算數~
回復 支持 反對