搜索

我的第一堂假餌課---5月5日上白泥BBQ網聚

jk521 發表於 5/5/2007 23:28:43 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
今天算正式學用軟虫, 都好好玩 , 中了2 口, 可式抽不中, 個 FEEL 似 JIGGING , 不過拖 虫虫就舒服好多 !
多謝 gilsonli 教我 釣軟虫 , BBQ後, gilsonli 教我用 vibra 打沉底釣水車位, 中了2 口 , 可惜走了 , 跟住中了水車, 第一個 vibra 報銷 , 用隻大 dd vibra , 拖了一會 , 又中 , 可惜抽了兩抽, 斷絲, 又無一隻vibra , 全日總結 , 龜左 , 但拋竿出絲進步左, 中了幾口魚 , 對 lure 信心大左 , 不過要 1. 買支 6' 竿先好去魚場釣, 2. 入番幾隻 vibra , 同軟虫  .
BBQ D 食物都幾正 !! 雖然我龜左, 但見到其他人用 軟虫 不停中魚 , 都好開心 !!!
然仔 發表於 5/5/2007 23:53:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
有無影相呀
 樓主| jk521 發表於 5/5/2007 23:58:29 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
湯記,GIL,師組都有做戰地記者,佢地有影相 !!!
然仔 發表於 6/5/2007 00:00:47 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
希望佢地快D上黎post啦
hoo0o0ooh 發表於 6/5/2007 00:10:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
期待今次活動既相片丫~~
gilsonli 發表於 6/5/2007 01:32:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 jk521 於 2007-5-5 23:28 發表
今天算正式學用軟虫, 都好好玩 , 中了2 口, 可式抽不中, 個 FEEL 似 JIGGING , 不過拖 虫虫就舒服好多 !
多謝 gilsonli 教我 釣軟虫 , BBQ後, gilsonli 教我用 vibra 打沉底釣水車位, 中了2 口 , 可惜走了 , 跟住中 ...

http://www.fishinghk.com/forum/viewthread.php?tid=2431

唔好意思... 今日都沒有太多時間交流...

加上高手太多... 中魚不易....