搜索

有香港特色的釣魚文化

naobao 發表於 15/12/2008 02:23:58 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
今日去船灣淡水湖玩台釣,回程果陣經過大平台.....唉....
竟然一地藍刀同D網紋仔....真係無奈...
垃圾魚都係魚,唔好食都係魚...
果D究竟係唔係人黎架??
YamakoHo 發表於 15/12/2008 03:14:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
爆叔:香港有好多人是這樣的.唔食不如放生.
stanley1314 發表於 15/12/2008 03:15:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

爆叔...點止淡水丫
其實好多時係碼頭見d人釣魚都係咁 d泥猛花呀, 石狗b呀同埋d雞泡通常都係落得同樣下場。
問d人點解要咁,佢0地只會答你唔想呢頭放佢又再釣多佢一次......
bulldog 發表於 15/12/2008 03:32:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
                       {:45_2863:} 低B邏輯 {:45_2871:}
減少非目標魚就等於提高釣到目標魚機會  
              .......殺殺殺殺殺 ........
tagtagtag 發表於 15/12/2008 04:01:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
今日去船灣淡水湖玩台釣,回程果陣經過大平台.....唉....
果D究竟係唔係人黎架?? ...
naobao 發表於 2008-12-15 02:23
哈哈ED當然係人啦,只不過唔係正常人G馬,正常人又點會明D唔正常人做的事呢?
flyfisher 發表於 15/12/2008 07:52:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
無奈
TinTin 發表於 15/12/2008 18:01:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
有關部要做野,
其實咁樣做,都可以算構成亂拋拉圾,污染水源
玉龍嬌 發表於 15/12/2008 19:10:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我去投釣都見好多雞泡魚通地都係   
亞昌 發表於 22/12/2008 18:25:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
果D究竟係唔係人黎架?? ...
naobao 發表於 2008-12-15 02:23

我已經知道係邊個!! 我略略帶過叫佢如果唔要d網紋唔好由得佢地暴曬!!!
由此至終, 我都唔覺得網紋仔係垃圾魚, 因為佢地都可以長到好大條!!!!
tobyby 發表於 23/12/2008 09:25:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我已經知道係邊個!! 我略略帶過叫佢如果唔要d網紋唔好由得佢地暴曬!!!
由此至終, 我都唔覺得網紋仔係垃圾魚, 因為佢地都可以長到好大條!!!!
亞昌 發表於 2008-12-22 18:25

如果魚有分垃圾唔垃圾, 我諗佢係人類中既渣滓=(<垃圾)