搜索

[釣具] daikoh perico紅色4繼5m

樓主| blueslover 發表於 18/2/2009 01:25:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢枝係一枝好硬既竿..1.25號6斤樓下既白立一定可以..4本竿條腰超強..放心買啦..比D信心自己死"pum"條立都ok(4斤)..唉!!!致於bbx.larissa T1.2 4.8Z53.哈哈不敢講呢枝竿....說完... ...
figo 發表於 2009-2-18 00:52

條腰超強, 算唔算係回彈力好好? 好硬但會唔會無乜釣味呢....我想買枝有腰又有釣味既竿, 有冇其他介紹下? thanks~
B.BAQUA 發表於 18/2/2009 01:33:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
呢枝係一枝好硬既竿..1.25號6斤樓下既白立一定可以..4本竿條腰超強..放心買啦..比D信心自己死"pum"條立都ok(4斤)..唉!!!致於bbx.larissa T1.2 4.8Z53.哈哈不敢講呢枝竿....說完... ...
figo 發表於 2009-2-18 00:52

本人只係俾d意見姐!
唔知C兄有無用過呢?
我只係各得你寫得好好笑,
你不如教人用Jigging竿去磯釣La!!!!!!
一手都唔洗俾羅,重可以唔洗用撈基Tim!哈.....說完.....
tommee 發表於 18/2/2009 01:34:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
1500 is a bit expensive..  I think
tommee 發表於 18/2/2009 01:35:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
if 1200..  I will buy that... for parts...
jamesringo 發表於 18/2/2009 01:39:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
本人只係俾d意見姐!
唔知C兄有無用過呢?
我只係各得你寫得好好笑,
你不如教人用Jigging竿去磯釣La!!!!!!
一手都唔洗俾羅,重可以唔洗用撈基Tim!哈.....說完..... ...
B.BAQUA 發表於 2009-2-18 01:33

咁又真係誇左d...1.25起五斤都有d難度..
我自己都曾經有支1.25-53紅魔,呢支桿真係好強,反彈力好強(真係可以用反彈來形容,唔係回彈)
但你話要玩魚就唔建議買....呢支桿最後我賣左出去,因為仕舞實在太長。....好不方便。
B.BAQUA 發表於 18/2/2009 01:58:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我可以俾d多少少意見你
二手價 perico都係$1200~$1300(重要係換哂titian楷)
全新的話你可以比多少少買支Daiwa OLEGA 一徹(有腰得黎又有回彈又有手感)
*以上只係個人意見,唔好或唔鐘意就算*
lo0 發表於 18/2/2009 03:42:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
[quote]各位師兄, 我個fd有支daikoh perico紅色4繼1.25號5m竿讓俾我, 只用過2次, 佢話太強唔啱佢, 友情價$1500, 請問各位對呢支竿有咩評價呢? 諗住買支粗野出外礁釣白仔ok嗎? 我筆直預$2000-$2500, 想買支有腰得黎又想有釣 ...

我諗最要考慮係放唔放得入竿袋........如果放唔入又要買個新..........又係$$
同埋PARTS有冇得配..............你揾佢黎撈粗野,要小心D........(E支竿好似冇parts)錯請更正
講真支竿如果你鐘意,差一ニ佰都唔係咩大問題!
千又 發表於 18/2/2009 04:08:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
bbx.larissa 點可以同劈蔗佬比........1200出一枝好快俾人收一枝,我識得一個釣友佢自己收埋咗幾廿枝我自己都有2枝,呢枝嘢真係怪獸尅星,越落越有,無底深潭,9樓位師兄無老點,可以好放心去弓怪獸,唯一唔好就係師兄講嘅仕舞太長同手感重D
sam-sam 發表於 18/2/2009 09:44:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
各位師兄, 我個fd有支daikoh perico紅色4繼1.25號5m竿讓俾我, 只用過2次, 佢話太強唔啱佢, 友情價$1500, 請問各位對呢支竿有咩評價呢? 諗住買支粗野出外礁釣白仔ok嗎? 我筆直預$2000-$2500, 想買支有腰得黎又想有釣 ...
blueslover 發表於 2009-2-17 23:37

呢支絕對講不上有腰得黎又想有釣味?仲話要軟軟地
我4個朋友有都放哂 1.($500因斷頭)2.($1000)3.($1200)4.($1200)
呢支能可係世上最硬的磯竿
朋友話支1.25好似2号以上,仲話用呢支竿好無引..........路過
isohunter 發表於 18/2/2009 09:54:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
睇你自已釣法係強暴型定係思文型囉, 如果係強暴型就無得定啦!