搜索

5/27~~上白泥...下雨天...但是開心的一天

阿恆 發表於 29/5/2007 01:07:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
<
但當日一碼頭嗰幾級樓梯,即刻聽到兩個字"o靚仔"...
阿恆 發表於 29/5/2007 01:08:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 island 於 2007-5-29 01:04 發表

我上年去就係上碼頭;釣手絲.......都好多班仔釣吓.....碼頭右手面情人橋出既石位位置都幾好有十幾尺水;
上次我坐魚船同班c奶去shopping冇帶魚竿;釣唔到 今次去試一試佢先.....但又想上排釣...15/16..... ...

幾時去呀c姐...
island 發表於 29/5/2007 01:12:15 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 美雪 於 2007-5-29 01:00 發表

以前我哋都有同伶仃鎮政府搞過比賽.....

佢哋係好想開發釣遊事業.....

唔好睇伶仃比桂山細.....

但係佢哋政府做嘢嘅人.....比桂山好得多....

個個知識水平都有番咁上下....

所以同佢哋一齊做嘢....會無咁勞 ...

開頭政府話 比d漁船魚期做旅遊!但就咗兩三團d人話貴!
而家就試礁艇.....上星期有團過咗去玩.....玩完就坐細超艇去南油!
好似幾得吓咁喎 而家伶仃風景好靚      
island 發表於 29/5/2007 01:13:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 阿恆 於 2007-5-29 01:07 發表
但當日一碼頭嗰幾級樓梯,即刻聽到兩個字"o靚仔"...

叫你洗頭呀bq22
TiGER 發表於 29/5/2007 01:16:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 island 於 2007-5-29 01:13 發表

叫你洗頭呀bq22

哈....佢洗.....
island 發表於 29/5/2007 01:18:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 阿恆 於 2007-5-29 01:08 發表

幾時去呀c姐...

最少要10先車[平日好難搵] ;上岸仲要留低証件比邊防.......走先攞番![咁叫正常途徑喎]
$200有$35係人頭稅[由長洲出]由香港出唔知幾多錢呀
island 發表於 29/5/2007 01:21:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 TiGER 於 2007-5-29 01:16 發表

哈....佢洗.....

我估到邊個...............頭啦
洗腳.....腠頭
 樓主| 美雪 發表於 29/5/2007 01:25:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
island 發表於 29/5/2007 01:30:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 美雪 於 2007-5-29 01:25 發表

雖然伶仃...桂山等屬於珠海管轄的外島....

但其實北京政府好關注....因為接近香港....

因為以前佢哋都係聞名洗頭勝地....所以常常想轉營....

希望島譽有所改善.....
我都想去伶仃條防波堤玩下前打..... ...

防波堤~即是避風塘駁?聽講話成四十呎水深
TiGER 發表於 29/5/2007 01:30:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
石礦場一帶可以唔洗釣,因為大部分包括海底同礁石比石礦場D沙石變成沙地,而東南面又係炮台唔上得船釣都唔得.北面油站只得小小位釣過無魚釣.銅鑼排以前船釣過有立有班釣.