搜索

[釣場] 西貢/將軍澳 模打艇

cin0525 發表於 22/5/2009 13:32:19 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
各位師兄師姐:

可唔可以pm我留低 係將軍澳租模打艇既方法同電話?
塔車方法:
電話:
價錢:
個艇有無逄
可以幾人上船'

ths
tosakin62 發表於 22/5/2009 15:56:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
塔地鉃去將軍澳站,行去海邊,去到碼頭仔比錢上艇就OK!二人摩打艇日租$220,假日要早D租晒就冇!艇冇逄怕晒帶把遮。
jb007r1 發表於 22/5/2009 16:14:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
2# tosakin62
c兄, 未釣過將軍澳, 想問下有乜釣點?
輝記 發表於 23/5/2009 15:55:00 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
ivanmark 發表於 23/5/2009 23:07:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你講那個是坑口小碼頭傍的租艇位置。就如上面各位師兄講在將軍澳站落車,行過去對面寶盈花園,穿過行人隧道轉右直行,途中你會經過一個小小碼頭,再行過些就會見到。
小弟去過租艇三次,那些艇有兩匹同四匹,四匹就貴些,但感覺會好些,因為匹數大少少,會行得快少少。但艇就好細,只可以坐兩個人(法例規定) 。無蓬架,有太陽都會變炭頭。 同埋建議不要車出外面,因為太出會有大浪,隻艇好細會有機會反艇。 同埋那些艇坐一日條腰骨都幾痛。 可以的話帶個軟坐墊去會坐得舒服些。
如果你要電話可以PM小弟。
jb007r1 發表於 24/5/2009 00:04:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
b] 4# 輝記 [/b
輝哥, 唔該晒!![
tosakin62 發表於 24/5/2009 02:38:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
2# tosakin62  
c兄, 未釣過將軍澳, 想問下有乜釣點?
jb007r1 發表於 2009-5-22 16:14

仲有...一定要試埋T字石,有人起過兩斤連尖!不過要小心唔好咁近岸落錨,好容易比水底T石click死拉唔番上尼。
大廟就要去到近哥爾夫球場果邊....有好多大石狗。如果鍾意fit魷呢度都唔錯,上個月我响依度中過兩隻過斤尾魷同一隻過兩斤針墨。
jb007r1 發表於 24/5/2009 02:44:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
c兄, 唔該晒, 唔知有冇機會跟c兄學下野呢?
tosakin62 發表於 24/5/2009 21:40:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
c兄, 唔該晒, 唔知有冇機會跟c兄學下野呢?
jb007r1 發表於 2009-5-24 02:44

唔好咁講!我自己都唔係好掂,跟跟吓咁咋!
jb007r1 發表於 24/5/2009 22:35:19 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
9# tosakin62
講開摩打舢舨, 祗跟人在烏溪沙玩過一次炸, 所以想c兄帶下玩下將軍澳......