搜索

gt架生..唔該

樓主| hector 發表於 10/6/2007 00:19:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
黑雲師兄..請問shimano  港內幾多杯先夠用
SevenSeas 發表於 10/6/2007 00:28:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

Smith, Zenaq, Fisherman 都係呢方面嘅專家. 不過$3k就..... Daiwa GT86 & Muramura76 会啱$3k預算.

個人覺得要PE#8, Cast weight upto 180-200g.
但南油pop GT = 9死1生, 因為輸場地, 條鱼可以"轉灣有落"
 樓主| hector 發表於 10/6/2007 00:32:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 SevenSeas 於 2007-6-10 00:28 發表

Smith, Zenaq, Fisherman 都係呢方面嘅專家. 不過$3k就..... Daiwa GT86 & Muramura76 会啱$3k預算.

個人覺得要PE#8, Cast weight upto 180-200g.
但南油pop GT = 9死1生, 因為輸場地, 條鱼可以"轉灣有落" ...

咁姐係南油唔太識合拖gt?
 樓主| hector 發表於 10/6/2007 00:34:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 SevenSeas 於 2007-6-10 00:28 發表

但南油pop GT = 9死1生, 因為輸場地, 條鱼可以"轉灣有落" ...

咁zq  有支好似都係三k幾..唔知係咪呢.....
SevenSeas 發表於 10/6/2007 01:05:42 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 hector 於 2007-6-10 00:34 發表

咁zq  有支好似都係三k幾..唔知係咪呢.....

http://www.zenaq.com/jp/off/08fok_t3.html

3k 咁上下. 但個款好似舊d.
SevenSeas 發表於 10/6/2007 01:07:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 hector 於 2007-6-10 00:32 發表

咁姐係南油唔太識合拖gt?

但最近HK而又有咁嘅size... 好似冇得揀
 樓主| hector 發表於 10/6/2007 01:15:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 SevenSeas 於 2007-6-10 01:07 發表

但最近HK而又有咁嘅size... 好似冇得揀

意思姐係想拖咁大look就要去南油??
 樓主| hector 發表於 10/6/2007 01:27:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 SevenSeas 於 2007-6-10 01:05 發表

http://www.zenaq.com/jp/off/08fok_t3.html

3k 咁上下. 但個款好似舊d.

另外一問.....有冇d  4號pe左右 ...  zq ge.....又大約二千幾蚊左右呢...想問問呢隻品牌ge竿如何...
SevenSeas 發表於 10/6/2007 13:16:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 hector 於 2007-6-10 01:15 發表

意思姐係想拖咁大look就要去南油??

係播!馬拉, 印尼, 澳洲, 沖繩..... 会係其他較近HK 嘅選擇
細路仔 發表於 10/6/2007 13:24:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
SL-962 HH 咩品牌來ga??