搜索

[釣行] 驟雨中的晨光,,,,紅魔現身!!!

jk521 發表於 27/6/2007 21:02:32 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
<
我之前買左d 10號carbon leader,以為是太粗, 點知你用到 60lb 都磨斷左一半去, 睇黎拖淺水紅鮋真是要好 "認真" 去選架生至得 !!!! 真的不可以大意 , 如果唔係都睇怕比條紅鮋玩番轉頭.
多謝鬼佬,志叔和黑雲你地之前教我買的架生.
 樓主| 鬼佬joe 發表於 27/6/2007 21:06:24 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
 樓主| 鬼佬joe 發表於 27/6/2007 21:09:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 oldcake10 於 2007-6-27 17:27 發表
鬼佬...真係勁呀!!!真係好想試下

你又幾時教我哋釣烏頭呀,,,,,,爽爆喎
 樓主| 鬼佬joe 發表於 27/6/2007 21:45:27 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 黑雲 於 2007-6-27 17:28 發表

唔洗客氣...:fo10 搵日再搞過 我今年仲未中 呢過呢d size 真係慚愧~~

多謝師兄承讓 ,,,,,其實係好彩啫,,,如果唔係條LEADER頂得住,,,,係咁既釣場環境之下,,,,早就俾呢位老鮋ko咗
揾日再搞過啦,,,,60cm coming soon 一定得:em10
 樓主| 鬼佬joe 發表於 27/6/2007 22:03:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 jk521 於 2007-6-27 21:02 發表
我之前買左d 10號carbon leader,以為是太粗, 點知你用到 60lb 都磨斷左一半去, 睇黎拖淺水紅鮋真是要好 "認真" 去選架生至得 !!!! 真的不可以大意 , 如果唔係都睇怕比條紅鮋玩番轉頭.
多謝鬼佬,志叔和黑雲你地之前 ...

唔使客氣喇,,,,,舉手之勞啫
爛飯煲 發表於 28/6/2007 13:05:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
鬼佬有魚釣又唔預我~好呀
jk521 發表於 28/6/2007 13:19:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 鬼佬maria 於 2007-6-27 22:03 發表

唔使客氣喇,,,,,舉手之勞啫

唔係咁講啦, 無你地呢班師兄咁肯教我地玩, 我地真係唔識入手去玩 ,你知釣魚佬好多是收埋收埋, 無必要同其他人分享,  所以, 真係好多謝你地教我地呢班新人!!!!!!
Billabong割親 發表於 28/6/2007 13:56:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #1 鬼佬maria 的帖子

鬼佬maria.........好大呀.........幾時帶我玩晨光紅魔......
 樓主| 鬼佬joe 發表於 28/6/2007 14:47:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 爛飯煲 於 2007-6-28 13:05 發表
鬼佬有魚釣又唔預我~好呀

你隻爛飯煲仲好講,,,,咁早,,,,你起唔起到身呀?,,,,,拖囡固你就鬼打咁精砷!!
仲有呀,,,,,,,,生日快樂,,,,happy birthday,,,la
naobao 發表於 28/6/2007 14:50:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 鬼佬maria 於 2007-6-28 14:47 發表

你隻爛飯煲仲好講,,,,咁早,,,,你起唔起到身呀?,,,,,拖囡固你就鬼打咁精砷!!
仲有呀,,,,,,,,生日快樂,,,,happy birthday,,,la

原來煲仔姐都上黎捧場,睇漏眼添,真係唔好意思
我都祝妳生日快樂!!