搜索

[釣具] VIP與G4,你地會撰.................

cotton 發表於 3/8/2007 23:06:33 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
我個人偏向想要VIP多些,因為支捍個外型好似靚o的,
如果VIP會要#1定#2?
我想要支VIP #1,
但#1個頭節係0.85,
而#2返而係0.75...............

見gama將會加價,依家買G4又好似幾值咁,遲o的加o左價就唔會諗,
G4我想要1.25,但G4外型又係一貫gama捍個款...........

但以捍o既質數,VIP係咪比唔上G4,定係各有各優點?
你地又會點撰擇?
aazaamzzl 發表於 3/8/2007 23:15:13 | 顯示全部樓層 IP:- 廣東珠海
无钱无得谂....
貓魚 發表於 3/8/2007 23:20:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我會揀VIP,因為情意結~~~
TiGER 發表於 3/8/2007 23:21:40 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我係daiwa fans 緊係 vip#1 玩過支#2..強
G4 唔知..但出面吹風好多都斷竿頭...
Nasa 發表於 3/8/2007 23:34:21 | 顯示全部樓層 IP:- 日本
VIP未玩過但G4就真係唔錯. 睇下邊位C兄得閒借枝VIP嚟玩下就知到邊枝正
鄧波比 發表於 3/8/2007 23:44:31 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

係? ,但我d豬波粗用到而家都ok!
哈哈,我懷疑斷竿先係G牌的特定節目呢,最後都是使用上要避免竿先纏線 及要識得輕拍竿尾bor解纏!
 樓主| cotton 發表於 3/8/2007 23:51:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 TiGER 於 2007-8-3 23:21 發表
我係daiwa fans 緊係 vip#1 玩過支#2..強
G4 唔知..但出面吹風好多都斷竿頭...

原來G4都係容易斷竿頭.............
咁你覺得已有支master dry 競技,會要vip#1定#2好?
你又覺得master dry 競技好用定vip好?
我對支master dry競技都好滿意,(但成日唔想用,係因為釣完魚後要續支洗,所以至又想買多支好好地o既竿,有時代替吓佢)
以前冇諗過想買vip,但用過master dry後,就好想買支vip試試~

聽日會跟你船去擔竿呢~
輝仔 發表於 4/8/2007 00:18:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
vip vip vip vip vip
kklily 發表於 4/8/2007 01:08:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
:pp6 :pp6 gama..G4....(^^)
我喜歡.......
gama.....fans.........
TiGER 發表於 4/8/2007 01:23:22 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 cotton 於 2007-8-3 23:51 發表

原來G4都係容易斷竿頭.............
咁你覺得已有支master dry 競技,會要vip#1定#2好?
你又覺得master dry 競技好用定vip好?
我對支master dry競技都好滿意,(但成日唔想用,係因為釣完魚後要續支洗,所以至又想買多 ...

master dry競技..我果人黎講以係最好既中通竿...無分扣...唯一...最好唔好撞石好易斷...但正常釣魚(係香港釣白立玩晒,我係曰本釣黑白毛都夠做.)我近十年全部買中通竿.
買type幾就睇你想要咩調子同釣法...
哦...原來你去...我有好位比你哋...係咪frankie呀