搜索

[釣技] Very British but 正統過正統之 Streamer Fishing

bulldog 發表於 6/5/2010 00:50:14 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港

Very British but .............. ............ 正統過正統呢 !!!

leo123 發表於 6/5/2010 01:36:43 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我想養水底片段個種minnow....
snooker 發表於 6/5/2010 06:41:49 | 顯示全部樓層 IP:- 英國
Wales, 有 D 河海 有 Sea trout/ Brown trout/ Wild trout 釣, 用 Streamer、就要看地方和要看時間同小飛蟲., 可識沒有時間和金錢.
zcc411 發表於 6/5/2010 13:08:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
D Fly 好靚... 最尾隻龍蝦仔超似......
zcc411 發表於 6/5/2010 13:10:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

snooker 兄, 我想問係scotland 同 wales 其實有無河係唔洗錢就可以釣魚架?????
snooker 發表於 6/5/2010 13:48:40 | 顯示全部樓層 IP:- 英國
回復 5# zcc411

如果話無是無可能,但真的很少,  有魚釣的地方边有話唔洗錢啊, 除非落到近海一帶, 英國玩trout 也不一定要比錢先有得釣, 咁 sea trout 怎樣來到河裏比你釣!! 在 wales 一帶海岸边, 有時都有人釣到 sea trout, 而 Scotland 一帶如有 salmon 釣, 不論在河或海都要比 rod 牌, 地方釣魚牌, 除非保無人知, 你想做物都少人知, 但可講聲你知的, 無為比咁多錢去玩, 不值得, 朋友上個 Scotland 有名氣有 salmon 地方玩了成個星期, 大約為£400一日玩, 只釣得兩三條不大的salmon, (£ 2800)三條三文魚喎, 嘩咁貴啊!! 他自己有個釣 trout 鱼場在 Manchester  左近, 不如張D錢買多D魚放落塘比我哋釣玩好.
zcc411 發表於 6/5/2010 14:26:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩.... 成400磅咁貴??? 之前仲係英國時.... 試過上網搵過係stream玩一日... 平平地都要成百幾磅....
真係唔知點解要咁貴....
snooker 發表於 6/5/2010 15:27:59 | 顯示全部樓層 IP:- 英國
回復 7# zcc411

Brother, 去邊到釣魚前, 最好收好風, 不要太個想信人家講物就物, 好多是很多人只知道外表不知道內情, 所以我哋都做好功課才出發, 有是人家為工作所雖, 在釣魚書上所寫的都不一定是對, 要看當時環境, 買賣什麼用品最好要明白清楚, 無為見人有物就買物,
 樓主| bulldog 發表於 7/5/2010 09:20:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我想養水底片段個種minnow....
leo123 發表於 2010-5-6 01:36

深啡定白色o個條啊 ??
 樓主| bulldog 發表於 7/5/2010 09:23:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Wales, 有 D 河海 有 Sea trout/ Brown trout/ Wild trout 釣, 用 Streamer、就要看地方和要看時間同小飛蟲 ...
snooker 發表於 2010-5-6 06:41

Brother 錢同時間都o係可以解決o既問題 !!