搜索

[釣具] 冰箱大搜查

ccs-75 發表於 9/11/2007 20:50:47 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
請問係咪得Daiwa出冰箱呢?有冇平野好介紹???好想買番個,幫幫忙啦!!!
regalricky 發表於 9/11/2007 21:20:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
去魚鋪睇多的是啦
anglerboh 發表於 9/11/2007 21:34:35 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
shimanxx..同Rayxx都有出冰箱
師兄..想買幾多lite..幾多倍保温力
預算有幾多錢吖
 樓主| ccs-75 發表於 10/11/2007 08:45:59 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #3 anglerboh 的帖子

一千蚊樓下到啦,普遍幾多Lite同幾多倍先夠呢,我多數响港內玩架!!!再俾啲意見啦,唔該晒!!!!

anglerboh 發表於 10/11/2007 10:51:39 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #4 ccs-75 的帖子

通常20lite樓下..2~2.5倍係港水都好夠用
我有個DaiXX牌冰箱..28 lite~2倍保温力
釣通頂至用..因為真係好大..釣日水我會帶一個shimXXX..13lite細冰箱己夠用
DaiXX雖然大..但係保温力好好..24hrs後..都只係溶左少少冰
至於買幾大..要睇番師兄個人需要啦
 樓主| ccs-75 發表於 10/11/2007 12:11:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #5 anglerboh 的帖子

咁大概幾多錢到呀,20lite樓下個啲??勞煩師兄你再解答
anglerboh 發表於 10/11/2007 12:44:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #6 ccs-75 的帖子

冰箱真係愈細就愈貴..20lite樓下個啲..應該唔過$1000
我諗$800~900到..因為好耐冇睇冰箱啦..所以都唔係好知行情
有d 30%~70%保温力..可能仲平d
仲有d 係大陸牌子..彷日本名牌貨
都係幾佰銀..不過我未用過..唔知保温力如何
輝記 發表於 10/11/2007 19:52:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唔介意可到日本城買個佰幾蚊釣魚箱,平平地玩吓都夠用.