搜索

征求能帮小弟改GUIDE的CHING。。

ltl 發表於 17/10/2008 07:57:57 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 上海松江區
CHING们,小弟没有任何改装或者DIY经验,因为想换个GUIDE漆 / 改GUIDE,我怕被渔具店蒙骗,也担心手工不够好,所以想请论坛的CHING们帮帮手(最好有扎GUIDE经验),有时间并有兴趣帮手的CHING drop me a line la ..唔该晒!!!

我支杆。。。

我支杆。。。
bulldog 發表於 17/10/2008 08:06:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
C Hing,
Fenwick 好竿一枝,好做乜要改guide?
 樓主| ltl 發表於 17/10/2008 08:17:42 | 顯示全部樓層 IP:- 上海松江區

BULLDOG CHING,因为支杆个GUIDE 漆裂左。。。。所以想换过个GUIDE漆,或者换个个双脚GUIDE。。
bulldog 發表於 17/10/2008 08:27:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
去 DIY 版 向 松田先生, TEN69 版大求助啦 !!

Fenwick 無warrenty咪?
Check check 有冇life time warrenty?

樓主| ltl 發表於 17/10/2008 08:36:08 | 顯示全部樓層 IP:- 上海松江區
原帖由 bulldog 於 2008-10-17 08:27 發表
去 DIY 版 向 松田先生, TEN69 版大求助啦 !!

Fenwick 無warrenty咪?
Check check 有冇life time warrenty?

我PM过 TEN69版大了,他也是叫我去渔具店或者问问有没CHING能帮忙。。。
支杆唔系我买,是人地送给我的,得支杆同个杆袋,有得LIFE TIME保养吗?
bulldog 發表於 17/10/2008 08:43:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你枝係Eagle GT 有五年warrenty 不過晌美國。

http://www.fenwickfishing.com/warranty.php

咁個guide有冇鬆呀?

樓主| ltl 發表於 17/10/2008 09:11:52 | 顯示全部樓層 IP:- 上海松江區
原帖由 bulldog 於 2008-10-17 08:43 發表
你枝係Eagle GT 有五年warrenty 不過晌美國。

http://www.fenwickfishing.com/warranty.php

咁個guide有冇鬆呀?

个GUIDE就没鬆,只系有两道个裂痕。。
http://www.fishinghk.com/forum/viewthread.php?tid=23363&extra=page%3D1
可以看看图,这就是漆的裂痕。。
bulldog 發表於 17/10/2008 09:33:14 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 ltl 於 2008-10-17 09:11 發表

个GUIDE就没鬆,只系有两道个裂痕。。
http://www.fishinghk.com/forum/viewthread.php?tid=23363&extra=page%3D1
可以看看图,这就是漆的裂痕。。

Ten 69 版大答過你啦!!

(ltl 師兄!如果隻GUIDE冇郁、有鬆既問題,應該影響不大。
但GUIDE有移動不穩的感覺,就需要即刻處理!)

其實枝竿功能上冇問題,如果係我就釣到個GUIDE有移動不穩的感覺先處理。

Anyway 等收 email, 雖然係日文,但係圖同步驟好清楚。
 樓主| ltl 發表於 17/10/2008 09:52:44 | 顯示全部樓層 IP:- 上海松江區
原帖由 bulldog 於 2008-10-17 09:33 發表

Ten 69 版大答過你啦!!

(ltl 師兄!如果隻GUIDE冇郁、有鬆既問題,應該影響不大。
但GUIDE有移動不穩的感覺,就需要即刻處理!)

其實枝竿功能上冇問題,如果係我就釣到個GUIDE有移動不穩的感覺先處理。

Anyway 等收 em ...

我知道。。。只系,心里唔舒服。。。用个阵要就住就住。。。惊再裂大D。。。
bulldog 發表於 17/10/2008 10:06:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 9樓 ltl 的帖子

裂大D又如何,甩都冇問題,只要紮guide線冇鬆就得喇。
集中精神釣魚啦! 唔好浸保護漆分心。

條魚絲花重大鑊啦 !!