搜索

征求能帮小弟改GUIDE的CHING。。

TEN69 發表於 17/10/2008 10:27:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

BULLBOG師兄!唔好太勞氣,
每個朋友都有唔同既需要,
就算好似我咁,
我有時都係為自己少少既概念做一大餐野。
己經表達左自己既意思己經足夠,
可能從不同嘗試亦有新天地呢!
係咪
bulldog 發表於 17/10/2008 10:41:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 11樓 TEN69 的帖子

Ten69師兄,

唔好擔心,我冇勞氣。

文字可以做成好大誤會,都加翻公仔好。
TEN69 發表於 17/10/2008 10:47:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 bulldog 於 2008-10-17 10:41 發表
Ten69師兄,

唔好擔心,我冇勞氣。

文字可以做成好大誤會,都加翻公仔好。

其實觀念好正確,
從討論得出點樣做係最好既。
師兄真心想幫朋友係睇得出架,
以後希望師兄多d黎回帖,
越辯越明係一件好事!
bulldog 發表於 17/10/2008 11:00:16 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 9樓 ltl 的帖子

哈哈 !!!! 就不如set個目標比呢枝竿。

個post: "頂魚頂甩尾guide" 包考起好多師兄。
松田先生 發表於 17/10/2008 11:07:03 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
ltl 師兄你好,
DIY區的帖子是很多釣友們的無私珍貴分享知識,鼓勵"親力親為"手研釣具去感受DIY樂趣所在也是本區的原意,"老松"建議你善用網站"搜索"功能,吸收多點扎guide知識後才自己落手動工也未遲吧~!!
snooker 發表於 17/10/2008 11:57:11 | 顯示全部樓層 IP:- 英國

To ITI C Hing

Go to www.tacklebox.co.uk Website, there are some information,that can help you to find the FUJI GUIDES for you rod.

Fuji ( SIC ) Silicon carbide- SVSG ( 40-8 )  LVSG ( 30-8 )  PST ( 12f/3.5 Tube )
Fuji High Grade Alumina - BSVLG ( 50-8 )  BLVLG( 30-8 ) BPLT ( 16f/4.5tube )
Free Spirit S- Lites - RSL ( 50-8 ) RSLS ( 30-8 )  

Also there are some Flexcoat kit  that can help you to fix it you problem.
After all you can excellent finish with some varnish.
and the job well done by yourself, And this is ENGLAND xxxxxx company, so if you want to buy anything, you need to use your bank card to order and ask them how much for delivery.

The telephone number-UK xxxxx xxxxxxor FAX xxxxx xxxxxx

SNOOKER 師兄!
首先多謝熱心幫助網友。
鑑於香港法例第486章《個人資料(私隱)條例》的要求。
師兄可以利用短訊功能將資料通知樓主。
TEN69上

評分

參與人數 1金幣 -10 收起 理由
kfd -10 No shops name or anything related can be

查看全部評分

最強幻象 發表於 17/10/2008 12:10:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我怕被渔具店蒙骗,也担心手工不够好,所以想请论坛的CHING们帮帮手(最好有扎GUIDE经验)

師兄你不如寄返去原廠整啦...原廠手工一定好...
 樓主| ltl 發表於 17/10/2008 16:44:39 | 顯示全部樓層 IP:- 上海松江區
各位CHING,衷心感谢你们的宝贵意见~~!!我会认真考虑,因为这支杆对我来说是有特殊意义,所以特别紧张,过分的问题让CHING们操劳了,实在不好意思!这些热心的回应也证明我没来错地方,没问错人,希望大家能在以后的日子里继续帮助我这个钓鱼新手,解答我的小问题,谢谢!!:em75:em75
釣魚阿叔 發表於 17/10/2008 17:39:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
試下自己改啦,用cutter慢慢起左d厚之漆再起埋隻舊guide,用線固定隻新guide.可用櫻花出的專用油在線位上油一層油,以確保所有線紋被專用油蓋上.
待油漆乾固後,再上厚之漆.最好有慢速motor幫助.
釣武者達人 發表於 1/9/2010 14:34:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
:師兄你支竿如想改guide可以揾我睇左真身看看改唔改到guide