搜索

diy新新手

kenneth2003 發表於 9/12/2007 21:29:55 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
我剛入到e個討論區見版主diy 的伐仔好靚,而自己又有釣開伐仔,真係想要返支,所以有好多diy伐仔問題想問下 :謝謝!!
1.diy一支伐仔,要由咩部份開始先?
2.我見版主有一個馬達機械係咪一定要有(如果要買幾錢呢?)
3.可否提供diy伐仔ge長細過程(有咩要突別注意地方)?
4.版主相中有好多優質材料,有咩地方可以方便一次過買晒(突別係要訂果d)?
5.頭芯點調整調子?
6.仲有冇一些我冇題出而又好重要ge地方?
希望問答...謝謝

相關帖子

nortoncamel 發表於 9/12/2007 22:28:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
相信晌DIY版爬吓文你就會知道
松田先生 發表於 10/12/2007 12:26:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 kenneth2003 於 2007-12-9 21:29 發表
我剛入到e個討論區見版主diy 的伐仔好靚,而自己又有釣開伐仔,真係想要返支,所以有好多diy伐仔問題想問下 :謝謝!!
1.diy一支伐仔,要由咩部份開始先?
2.我見版主有一個馬達機械係咪一定要有(如果要買幾錢呢?)
3. ...

C兄~你好~
好高興你對diy釣具有興趣,但你所問嘅問題,好難一言三刻解答得晒~請體諒!!
我會建議你用搜尋功能,睇返之前嘅post,就會搵到好多有用嘅資料~

樓主| kenneth2003 發表於 10/12/2007 19:02:09 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
松田大大,可唔可以pm我講下d材料幾錢同邊度買到d新手用品呢?謝
Happy仔 發表於 10/12/2007 19:36:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 kenneth2003 於 2007-12-10 19:02 發表
松田大大,可唔可以pm我講下d材料幾錢同邊度買到d新手用品呢?謝

松田大人…我都想知呀……
慢速摩打我有喇……
仲有D咩野材料需要呢?
可唔可以都PM我呀?
松田先生 發表於 10/12/2007 21:53:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
兩位C兄~
我已經將兩個diy有用嘅舊post置頂,方便你地睇返~假如你地睇咗之後重有問題嘅話~可以集中上面兩個[發問區]度發問~