搜索

投得遠是否最重要??

leoncody2639 發表於 15/4/2008 15:41:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
果句意思係,我用到咁粗C都好難投,何況佢用到130磅碳C?象C兄明唔明?

最強幻象 發表於 15/4/2008 15:45:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 leoncody2639 於 2008-4-15 03:41 PM 發表 
果句意思係,我用到咁粗C都好難投,何況佢用到130磅碳C?象C兄明唔明?

咁即係話投竿可以用10號PE絲...???連一代宗師都得...其他悟識個D人會否照跟呢請問...???
leoncody2639 發表於 15/4/2008 16:02:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 最強幻象 於 2008-4-15 15:45 發表

咁即係話投竿可以用10號PE絲...???連一代宗師都得...其他悟識個D人會否照跟呢請問...???
但之前我有講過教過來竿絞主線要配合,我用粗d來試,但失敗,投得三十米,而且我又冇提過用乜號數竿乜絞來玩,除非我指明啦,我又試過用半米長0.8號腳c來玩!正如你可以做到,但我未必做到,我可以做到,但你未必做到的道理!象C兄!你明不明!釣魚方式各人不同,沒有一套方法式一定釣到魚!
最強幻象 發表於 15/4/2008 16:06:08 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 leoncody2639 於 2008-4-15 04:02 PM 發表 
但之前我有講過教過來竿絞主線要配合,我用粗d來試,但失敗,投得三十米,而且我又冇提過用乜號數竿乜絞來玩,除非我指明啦,我又試過用半米長0.8號腳c來玩!正如你可以做到,但我未必做到,我可以做到,但你未必做到的道理!象 ...

哦...明白晒...你屈我誤導人就得...自己誤導人就無問題...完全明白晒...
leoncody2639 發表於 15/4/2008 16:08:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
象C兄!唔好再play我啦,之前係我對唔住你,但我已公開同你講左Sorry啦,唔好咁乜乜呢!如果想交流,找日大家出來釣下魚,研究下典對付d精口魚重好啦!正所謂!講多無謂,行動最實際!

最強幻象 發表於 15/4/2008 16:13:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 leoncody2639 於 2008-4-15 04:08 PM 發表 
象C兄!唔好再play我啦!好果想交流,找日大家出來釣下魚,研究下典對付d精口魚重好啦!正所謂!講多無謂,行動最實際!

無謂啦...我呢D又不是名人...無啦啦比人話用磯竿叫佢用4-6號鉛打沉底...

更加無啦啦係第二度咁樣比人暗喻話係我咁教過既...

係度say sorry係第二度亂嗡...容乜易無啦啦上埋雜誌...無啦啦又悟知比人亂講D咩...
leoncody2639 發表於 15/4/2008 16:21:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 最強幻象 於 2008-4-15 16:13 發表

無謂啦...我呢D又不是名人...無啦啦比人話用磯竿叫佢用4-6號鉛打沉底...

更加無啦啦係第二度咁樣比人暗喻話係我咁教過既...

係度say sorry係第二度亂嗡...容乜易無啦啦上埋雜誌...無啦啦又悟知比人亂講D咩... ...

象C兄你放心啦,我明人不做暗事!我有錯我會認!大家都係出來玩者,無必要跟跟計較!

我覺得香港釣界,好應該向外(全世界)發展,唔知象C兄又點看呢!?
最強幻象 發表於 15/4/2008 16:23:50 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 leoncody2639 於 2008-4-15 04:21 PM 發表 
象C兄你放心啦,我明人不做暗事!我有錯我會認!大家都係出來玩者,無必要跟跟計較!我覺得香港釣界,好應該向外(全世界)發展,唔知象C兄又點看呢!?

真係犀利...指東答西...亂說人家既野可以致身於事外...真係...學到野...
leoncody2639 發表於 15/4/2008 16:35:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
象C兄!你真係好唔了解我,如果我致身於事外,今日我就不回你帖,就是因為我尊重你,才回你問的帖
最強幻象 發表於 15/4/2008 16:43:52 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 leoncody2639 於 2008-4-15 04:35 PM 發表 
象C兄!你真係好唔了解我,如果我致身於事外,今日我就不回你帖,就是因為我尊重你,才回你問的帖

我無需要了解你...為乜我要了解你...你咁勁...又係名人...我呢D只係二打六...

但你下次想屈我時請搵清楚我講過D咩野...我身平最憎比人~屈~...

即係我無講過既野...比人亂吹亂作話係我講...