搜索

我的慢摩打.

mabel 發表於 14/10/2008 16:40:45 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
<
上次提到我買佐D摩打,電線和插頭.

今次真係做佐一部份Post比你們睇.

原本我的構思係將Cut木果部份交比

屋企樓下木舖代做,而接駁電線交比屋

企樓下電器師傅.但係如果假手於人,要比多2筆費用,失去DIY的作用.

所以,D木材在10元店找.自己Cut同銼.而接駁電線就交比技術支援

(我爸爸)幫手.個慢摩打終於可以轉動啦.但個索頭未連接到.以下D相片只

係一個初形,全部未痴好,歡迎板主C兄比意見,Thank You.  

mabel

更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 9金幣 +710 收起 理由
jimhim + 50 寫個服字!!
福鼠 + 40 寫個服字!!
tagtagtag + 50 寫個強字!!
tobyby + 50 一D都唔講得笑~勁!!
神射手 + 50 學習分!!師姐誠意100分
TEN69 + 200 唔俾唔得!
松田先生 + 200 感覺到你嘅誠意~所以加爆!!
最強幻象 + 30 期待看你的作品
7-UP + 40 無話可說....勁,勁,勁!!!

查看全部評分

樓主| mabel 發表於 14/10/2008 17:01:20 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我的慢摩打.
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......
最強幻象 發表於 14/10/2008 17:03:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
嘩勁...又一個DIY高手啦...
 樓主| mabel 發表於 14/10/2008 17:11:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

幻象兄,過獎啦,我只係DIY新手,剛剛開始昨!

mabel
最強幻象 發表於 14/10/2008 17:15:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 mabel 於 2008-10-14 05:11 PM 發表

幻象兄,過獎啦,我只係DIY新手,剛剛開始昨!

mabel

我都係學神一名咋...全靠睇二位老師既post先至學識...
7-UP 發表於 14/10/2008 17:30:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
mabel c tse好利害牙 , 電工木工自己一手包辨
kido 發表於 14/10/2008 17:33:01 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我覺得用衣車脚制好過手制,比多小小錢多一隻手做野方便好多.

評分

參與人數 1金幣 +80 收起 理由
TEN69 + 80 有用意見!

查看全部評分

樓主| mabel 發表於 14/10/2008 17:39:45 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
7UP,D木工是我粗粗地做的,

至於D電工,真係要找我爸爸做,

如果唔係會電 ............ .死我架!

mabel
 樓主| mabel 發表於 14/10/2008 17:48:36 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 7樓 kido 的帖子

好多謝Kido師兄的意見.
7-UP 發表於 14/10/2008 17:53:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 mabel 於 2008-10-14 17:39 發表
7UP,D木工是我粗粗地做的,

至於D電工,真係要找我爸爸做,

如果唔係會電 ............ .死我架!

mabel ...

要做到銼木已經好利害牙