搜索

[釣場] 你肯ng肯去冇私分享釣位!?

jb007r1 發表於 15/5/2009 11:55:38 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
扯, 釣魚啫, 係娛樂, 話俾人知, 大家有魚釣, 大家開心, 何樂而不為呢 ?
回復

最強幻象 發表於 15/5/2009 12:25:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

魚鑊悟係問題...問題係好多無品人...將佢地既垃圾...除地拋棄...
呢D位正如alex_dick話齋...真係方便釣場...
自己盡左自己本份去釣魚...點知第二次變左去垃圾岡度釣...
回復

alex_dick 發表於 15/5/2009 12:58:12 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
系磯釣區我先講
磯釣講真要攪好多野,去一次釣魚要拎好多野去到釣魚
D野又重,大熱天時出晒汗,天寒地凍又凍到震,落雨又爛釣重要硬食
攪咁多野都系為左有條魚中下
如果只系諗住享受釣魚過程既
我吾系好明攪咁多野為左乜~~!
如果只系想享受大自然,清靜,同朋友吹下水.....等等既
咁我覺得仲有其他釣法或其他活動可以選擇
仲吾洗咁辛苦又可以有更多時間享受大自然tim
回復

tosakin62 發表於 15/5/2009 13:00:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我早個禮拜同個friend山長水遠去fit魷,中咗廿幾隻!點知個friend爆咗比佢D朋友知,三日前個friend打電話比我話果班友七八條友去摷爆咗個場,攞咗三十幾斤!BB都唔放過!
講唔講自己決定啦!
回復

最強幻象 發表於 15/5/2009 13:12:05 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
系磯釣區我先講
磯釣講真要攪好多野,去一次釣魚要拎好多野去到釣魚
D野又重,大熱天時出晒汗,天寒地凍又凍到震,落雨又爛釣重要硬食
攪咁多野都系為左有條魚中下
如果只系諗住享受釣魚過程既
我吾系好明攪咁多野為左乜 ...
alex_dick 發表於 2009-5-15 12:58 PM

你中魚咪比人知添呀...一中魚...D沉低絲...好似萬箭穿心咁...拋向你個位...
回復

大三巴 發表於 15/5/2009 13:12:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
妖!  post出黎,釣位人多佐唔在講, 垃圾崗就一定會變,
       引至乜釣法既人,當然亦可以去, 咁你釣緊磯釣,頭上有投釣鉛飛過都唔係未試過..(佢地好多時都話,個海唔係你既,你釣晒牙??)
        同人分享釣點, 點知俾人過一棟, 香港地,果度好魚,遲早引埋魚民落網,冇牌徒潛射魚, 點攪???..
        再加埋好多新手,衹知果度多魚, 完全勿略安全意識, 死佐人就大獲啦..
        (最近將軍澳夜晚徒潛死人事件簿,好大可能是冇牌魚鎗射魚引致)..
        所以避免做害人精,都係做分享魚獲,釣技,釣點邊區好d...
回復

alex_dick 發表於 15/5/2009 13:34:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你中魚咪比人知添呀...一中魚...D沉低絲...好似萬箭穿心咁...拋向你個位...
最強幻象 發表於 2009-5-15 13:12

幸好我未試過萬箭穿心
最壞個次都系冇啦啦有個人企左系我大半竿位
個浮波系我面前姐
仲要我個次只系中左條大過手板小小既火點仔~~!
後來索性比埋個位佢,我走去第二到釣~~點知又比我~~haha

其實投釣有D阿叔都好有品
有次我密密手起黃腳
有個投釣阿叔系我三四竿外睇住我起魚都冇走過來
佢只系在不隔我的情況下投過我個邊小小
直到我走佢先行過尼,順便吹兩句~~
我見佢咁有品,仲話比佢知我D粉打左去邊,叫佢投番附近D位tim
回復

樓主| 7-UP 發表於 15/5/2009 13:36:41 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
我早個禮拜同個friend山長水遠去fit魷,中咗廿幾隻!點知個friend爆咗比佢D朋友知,三日前個friend打電話比我話果班友七八條友去摷爆咗個場,攞咗三十幾斤!BB都唔放過!
講唔講自己決定啦! ...
tosakin62 發表於 2009-5-15 13:00

睇完都覺得幾無奈
回復

最強幻象 發表於 15/5/2009 13:42:10 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
幸好我未試過萬箭穿心
最壞個次都系冇啦啦有個人企左系我大半竿位
個浮波系我面前姐
仲要我個次只系中左條大過手板小小既火點仔~~!
後來索性比埋個位佢,我走去第二到釣~~點知又比我~~haha

其實投釣有D阿叔都好有 ...
alex_dick 發表於 2009-5-15 01:34 PM

唉...無品既無分大叔同少帥...有次起條立仔...咁另轉解勾...
我個打粉位...已經8條沉低絲釣緊...
回復

樓主| 7-UP 發表於 15/5/2009 13:50:44 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
唉...無品既無分大叔同少帥...有次起條立仔...咁另轉解勾...
我個打粉位...已經8條沉低絲釣緊...
最強幻象 發表於 2009-5-15 13:42

如果有条魚遊過 , 就算ng食餌 卑d魚絲界都界死la
回復