搜索
返回列表 發新帖

新絞加啤令!

hekaru 發表於 16/6/2007 23:23:26 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
釣力值好似唔太關bearing事........:em10
 樓主| leoncody2639 發表於 20/6/2007 20:08:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

看你加在甚麼位置,如果沒關係原廠就不會出成十幾粒啤令嘅絞,唔通只是為咗好絞d咩!
我以前幫人改電動氣槍測試過,用原廠馬老爾馬達改一條150%彈弓原廠杯士,齒輪,8.4v電充滿,只做出每秒兩發,再把杯士改為啤令,其他和上述一樣,可以做出每秒六發,你話有冇幫助呢!
浮來浮去 發表於 20/6/2007 20:33:23 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你好專業
tonychow 發表於 20/6/2007 21:21:34 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 leoncody2639 於 2007-6-20 20:08 發表

看你加在甚麼位置,如果沒關係原廠就不會出成十幾粒啤令嘅絞,唔通只是為咗好絞d咩!
我以前幫人改電動氣槍測試過,用原廠馬老爾馬達改一條150%彈弓原廠杯士,齒輪,8.4v電充滿,只做出每秒兩發,再把杯士改為啤令,其他和上 ...

氣槍改行啤呤支槍快左係因為阻力少左,就好似魚絞改啤吟手挍得順D,
不過支槍改行啤呤唔好令支槍可以打大power而唔爆零件,相對魚絞同樣改多D啤呤唔會令個絞D零件唔掃牙。
新仔 發表於 22/6/2007 09:33:13 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好利害r
我同樣有隻aerlex600
可以幫我改嗎
anglerboh 發表於 22/6/2007 09:58:07 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

回復 #14 alex_dick 的帖子

我都覺得佩番一個啱size啤呤..好過加介子
anglerboh 發表於 22/6/2007 10:04:57 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 leoncody2639 於 2007-6-20 20:08 發表

我以前幫人改電動氣槍測試過,用原廠馬老爾馬達改一條150%彈弓原廠杯士,齒輪,8.4v電充滿,只做出每秒兩發,再把杯士改為啤令,其他和上 ...

改用啤令..只係令速度快左..磨擦值少左
但係唔會改變個鮫ga拉力...因為仲要考慮d Gear比
hekaru 發表於 22/6/2007 13:00:48 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 anglerboh 於 2007-6-22 10:04 發表

改用啤令..只係令速度快左..磨擦值少左
但係唔會改變個鮫ga拉力...因為仲要考慮d Gear比

同意!!....好多時釣力值都係決定喺個drag嗰度.....
 樓主| leoncody2639 發表於 22/6/2007 14:54:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
原帖由 新仔 於 2007-6-22 09:33 發表
好利害r
我同樣有隻aerlex600
可以幫我改嗎

唔知得唔得喎這個牌子!可以試試!