搜索

[其他] bait casting reel的恐懼?

樓主| ilovefishing 發表於 18/9/2009 15:29:18 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你到日本跟他學藝?配服!!配服!!以上的結論,從何認証?
chuen338 發表於 18/9/2009 16:24:17 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

唔好意思!我唔記得左講!以上結論只不過係個人意見!如有類同咁就真係實屬巧合!
重有山田基同村田基係兩個人里架!其實唔雖要過日本!你只要買隻dvd就可以跟村田基學藝架喇!
 樓主| ilovefishing 發表於 18/9/2009 17:10:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
你的日語聽得懂嗎?還是看圖索騎?
chuen338 發表於 18/9/2009 18:37:56 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
細佬當然唔識日文啦!但其實本港買到概釣魚碟唔多,但多數都係介紹釣點,每種魚概特性,魚竿魚攪之應用!假餌之應用!好小教你點掟動作,要靠你睇到幾多喇!
 樓主| ilovefishing 發表於 18/9/2009 19:02:30 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
系咁,不如dvd的錢也可節省,網上有很多試竿員教導如何正確使用,
對你穫益良多!!!!
chuen338 發表於 18/9/2009 19:18:55 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
15# ilovefishing
大家咁話啦!各有各喜好!
puretung 發表於 18/9/2009 20:05:49 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
各位唔好意思~我想講,我想用BC既唯一原因係~.....因為型D......唔岩聽唔好打頭~放鬆D啦各位~
狐狸仔 發表於 18/9/2009 22:45:33 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
同上...........
唔好打頭X2
肥德 發表於 18/9/2009 23:00:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
同上x3
我都想搵枝9尺橫攪....power 係m 就夠...有知邊度有得買......pm 我丫....thx
另外之前用p.e 玩B.C 掟斷O左幾隻之後...........諗住死死地氣去用直攪....
掟O左一日..........之後枝直攪杆比我雪藏....WTF..........落點又唔穩定......距離又唔穩定....
最慘.係..........好似掟得同我個B.C 差唔多距離....又重....唔想買隻STELLA............
之後就死死地氣打返餅尼龍....今日仲拎O左去FIT 魷.......XD........好使好用~
買dvd o既錢梗係可以慳la.........我依家d 掟杆技巧全部都係上網偷師
copybook 發表於 19/9/2009 01:00:51 | 顯示全部樓層 IP:- 香港