搜索

[釣具] 人一件 !! 狗一件 !! 而家到我又一件!!!!!

zcc411 發表於 25/3/2010 12:48:31 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 IP:- 香港
<
之前係ebay買左個vise, 到左成個星期都無機會post個玩具上黎..... 嘻嘻.... 於下毒先~~~

Griffin Montana Mongoose vise

為左唔好浪費運費, 所以同vise一齊買左其他野

不過個Jiggy Heads買左後, 可能買錯左.....

要用左成個星期, 先搵到可以用的羽毛同埋其他野, 睇相.......
深水步買的.....

都係深水步買~~

呢d就係公司找到的....

可以開始扎fly 啦~~~~~~~~~~~~~~~~~~

評分

參與人數 3金幣 +300 收起 理由
HappyClam + 100 幫手扎D Decevier
bulldog + 100 好Q有型!!
flyfisher + 100 果然劇毒!!

查看全部評分

flyfisher 發表於 25/3/2010 12:52:53 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
Good start...............
bulldog 發表於 25/3/2010 13:03:02 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
HappyClam 發表於 25/3/2010 13:07:58 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
好囉! 日後有好多fly用
 樓主| zcc411 發表於 25/3/2010 13:10:54 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
都話你公司有毛o架啦 !!!
bulldog 發表於 2010-3-25 13:03

哈哈.... 上次比我眼尾望到.... 即刻比我剪左少少.....
ilovefishing 發表於 25/3/2010 13:21:28 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復 1# zcc411

条野雞尾好正,你公司的珍珠雞毛仲正, DJig頭会用得上,我也訂了,不過等到頸都長
 樓主| zcc411 發表於 25/3/2010 13:25:11 | 顯示全部樓層 IP:- 香港

琴晚忍唔住, 即刻試扎下.....

跟住youtube黎做....

第一隻自己扎的fly..  

之後再扎多一隻..... 效果好少少....

又再跟另外一個lesson黎做....

再黎多一隻.....

合照.....
HappyClam 發表於 25/3/2010 13:34:21 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
COOL! 第一隻係藍刀殺手
 樓主| zcc411 發表於 25/3/2010 13:34:37 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
不過由於物料無一樣的... 所以做出來的fly都有d唔同..... 哈哈....

扎過fly後.... 發覺線都幾重要.... 而家我用緊d線就好粗.... 線繞幾個圈... 就已經好打隻fly同最後打結後, 個頭就一舊野....
要再搵過d線先得.....

而膠水就唔同出面買的fly一樣.... 乾左會令令地.... 可能我而家買果一隻膠水唔岩用~~~
 樓主| zcc411 發表於 25/3/2010 13:40:04 | 顯示全部樓層 IP:- 香港
回復  zcc411

条野雞尾好正,你公司的珍珠雞毛仲正, DJig頭会用得上,我也訂了,不過等到頸都長: ...
ilovefishing 發表於 2010-3-25 13:21

d jig頭真係唔識用.... 遲d要請教你一下....   珍珠雞毛聽我同事講.... 我呢d係大陸貨.... 無咁好.... 香港都有.... d毛會好d... 搵到pm你.....